Fata cea mică a primarului Pendiuc, din nou la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ariana Pendiuc a reuşit performanţa de a avea un film selecţionat la Festivalul de la Cannes pentru al doilea an consecutiv. Fiica cea mică a primarului din Piteşti este cel mai tânăr regizor român al cărui film a fost selecţionat la prestigiosul festival de film.

La doar 24 de ani, Ariana Pendiuc participa în 2010 la secţiunea Short Film Corner (filme de scurt metraj) cu „Magda”, o poveste de iubire care a fost pe placul publicului format din profesionişti în domeniu, producători, regizori şi distribuitori.


Fiica cea mică a lui Tudor Pendiuc îşi confirmă valoarea şi anul acesta când participă la Cannes cu filmul „Micile Vedete la şcoală”, regizat de ea şi produs de sora sa mai mare, Ema Pendiuc, care este şi protagonistă în filmul selecţionat la cel mai prestigios festival de film din lume, la secţiunea Short Film Corner.


 “Atunci când filmele tale sunt selecționate, doi ani consecutiv la Festivalul de la Cannes, este clar că nu mai e vorba de norocul începătorului, ci mai degrabă de perseverență și multă muncă. Anul trecut, după ce m-am întors de la Cannes, împreună cu sora mea, am înființat prima școală de film si televiziune pentru copii din România, Școala Micile Vedete. În doar 10 luni am instruit peste 100 de copii și am facut 3 filme de scurt metraj împreună cu ei, iar ultimul, cel in care Micile Vedete joacă alaturi de sora mea, a fost selecționat vineri, la Festivalul de Film de la Cannes 2011”, a precizat Ariana Pendiuc.

Director de imagine – viitorul soţ al Emei


Directorul de imagine al celor două filme regizate de Ariana Pendiuc este viitorul soţ al surorii sale, Cosmin Croitoru. Şi el participă la festival cu un film în regie proprie.

“Pe lângă filmul “Micile Vedete la școală”, anul acesta la Cannes, a fost selecționat încă un film, “Semnul Timpului”, produs tot de mine, dar regizat de Cosmin Croitoru, directorul de imagine al tuturor filmelor noastre”, a spus Ema Pendiuc.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite