Piteşti:Auto:Samsarii fac legea în târgul de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tranzacţiile cu maşini nu mai merg ca pe vremuri. Cu „oferte de criză”, samsarii din Târgul Săptămânal se roagă de clienţi să le cumpere autoturismele.

Cele mai multe „combinaţii“  în Târgul Săptămânal de la marginea Piteştiului le fac cei care trăiesc din vânzarea maşinilor.


Îi reperezi uşor pe cei care trăiesc din specula cu maşini. Spre deosebire de vânzătorii ocazionali, care sunt şi proprietarii de drept ai maşinilor expuse la vânzare, samsarii menţionează pe oferta afişată pe parbriz varianta schimbului.

Astfel, pentru a scoate bani din buzubarul clientului, aceştia sunt dispuşi să îţi dea în schimbul maşinii tale şi a unei diferenţe de bani, o alta mai „performantă".

„Ei sunt cei care fac legea în Târgul Săptămânal”, spune Ion Duminică (53 de ani), unul dintre cei intereseaţi în această dimineaţă să cumpere o maşină de la târg. Mulţi dintre cei dispuşi să achiziţioneze un autoturism fug când aud de samsari, pentru că aceştia, spun oamenii, „umblă cu cioara vopsită”.


Ofertă: Dacia la doar 2.200 de lei
„Nu mai cumpăr de la speculanţi pentru că am păţit-o o dată. Maşina pe care am cumpărat-o anul trecut era spoită cât să-ţi ia ochii. După câteva luni au început să apară găurile prin caroserie. Plus că bateria m-a lăsat după o săptămână”, precizează un al client care testa piaţa în acestă dimineaţă.

Altfel, cea mai ieftină maşină autohtonă pe care o găseai azi la târg era o Dacia fabricată în 1998, dotată cu instalaţie GPL. Proprietarul cerea pe ea doar 2.200 de lei, însă a recunoscut că doar un samsar a intrat cu el în vorbă propunându-i la schimb o altă Dacia fabricată în 2001.

La sectorul maşini străine, „regina” zilei a fost un Audi A4, din 2006, pe care proprietarul cerea 12.800 de euro, preţ negociabil.


Mulţi vin la târg, însă puţini cumpără. Dovadă că până la ora 10.00 nu se vânduseră nici zece maşini.

„Până la ora asta am emis doar 7 acte de vânzare cumpărare. Anul trecut, când nu era criză, pănă la ora 10.00, făceam peste 30 de acte de vânzare cumpărare”, precizează Mariana, una dintre luctătoarele de la biroul „Acte Auto” din incinta Târgului Săptămânal.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite