700 de locuri de muncă vacante în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna februarie vine cu peste 200 de locuri de muncă mai mult decât ianuarie, iar specialiştii constată o revigorare în sectoarele textile, comerţ, industrie şi servicii. Argeşul se vrea un judeţ de croitori. Mai mult de jumătate dintre posturile  disponibile sunt în domeniul textilelor, societatea Francesca având nevoie de 365 de angajaţi, pentru a înfiinţa o nouă secţie.

Dacă finalul lui 2010 se anunţa unul sumbru pentru aproape 800 de argeşeni care îşi pierdeau locurile de muncă exact în preajma sărbătorilor, 2011 vine cu veşti mai bune, din acest punct de vedere. Piaţa locurilor de muncă din Argeş se revigorează, o spun cifrele de astăzi, care indică o creştere a ofertelor angajatorilor. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş a publicat pe site-ul propriu posturile disponibile în tot judeţul. Faţă de începutul lunii ianuarie, se înregistrează o creştere de peste 200 de joburi vacante, astfel că, în acest moment, 700 de posturi aşteaptă să fie ocupate de oameni dornici să muncească.  Dintre acestea, 450 se adresează în special croitorilor.

“E un semnal pozitiv că a crescut numărul locurilor de muncă. Cu toate acestea, oferta este mare într-un domeniu la care Argeşul este deficitar ca şi forţă de muncă, respectiv textilele. Mulţi s-au reprofilat spre altceva din cauza salariilor mici din acest domeniu. Cu toate acestea, repet, semnalul este unul pozitiv şi pentru comerţ, industrie şi servicii. Estimez că undeva la jumătatea anului, va exista un echilibru între cererea şi oferta de locuri de muncă”, a explicat Elena Mateescu, director al AJOFM Argeş.

“Francesca” vrea 365 de angajaţi

Cele mai multe angajări le face, în această perioadă, Francesca Industries (str. Nicolae Bălcescu, nr. 185), producător de confecţii textile. Firma angajează 365 de oameni pe următoarele posturi: confecţioneri articole textile, unde e nevoie de 300 de argeşeni, confecţioner-asamblor (60 de posturi) şi tehnician în industria textilă (5 posturi). Candidaţilor li se cer studii minime sau medii şi o experienţă de cel puţin şase luni în domeniul confecţiilor.

“Noi am publicat anunţul pentru că avem nevoie de oameni ca să înfiinţăm o secţie nouă. Vreau să vă spun că deşi nu sunt nişte condiţii de angajare aspre, totuşi nu vin oameni, chiar dacă sunt destui şomeri în oraş”, ne-a explicat un reprezentant al departamentului de Resurse Umane din cadrul companiei.

Pe locul doi, ca număr de posturi vacante, se situează o firmă cu acelaşi obiect de activitate. SC Cristian şi Josn SRL din Câmpulung, angajează 30 de confecţioneri textile şi 2 cetecişti. Tot de confecţioneri are nevoie şi societatea Marand Manf Piteşti, care pune la bătaie 25 de posturi. Posturi vacante mai sunt şi de şoferi, gestionari, ospătari, vânzători, cofetari, electricieni, tehnicieni şi sudori. În judeţ, se cer pentru angajare 270 de persoane cu studii medii  şi 390 cu maximum 10 clase.

Oferte pentru licenţiaţi

Pentru absolvenţii de facultate sunt libere 40 de posturi, adică cele mai puţine. Dintre acestea, 21 sunt puse la dispoziţie de Johnson Controls filiala Mioveni (14 valabile pentru Craiova şi restul pentru Argeş). Posturile sunt de directori, ingineri IT, analişti cumpărări, contabili. Şi BCR Banca pentru locuinţe Piteşti angajează persoane cu studii superioare, cu cel puţin doi ani vechime în domeniu, pentru 15 posturi: 10 consilieri financiari şi 5 coordonatori vânzări. Cu salarii peste cel mediu încearcă să-i atragă şi Electromontaj Bascov pe cei licenţiaţi. 1800 de lei oferă conducerera pentru un post de inginer energetic, cu vechime în muncă de cinci ani, 1700 de lei pentru unul de proiectant energetic şi 1600 de lei pentru un maistru energetic.

Cifră:

19 721 de şomeri erau înregistraţi la 31 decembrie 2010 în Argeş

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite