3000 de locuri libere pentru absolvenţii de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care au susţinut cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului mai au o şansă se se înscrie la facultate. Universitatea din Piteşti mai are 3019 locuri libere la studiul pentru licenţă, dintre acestea 19 fiind subvenţionate de la stat şi 3000 fiind cu taxă.

Cele mai multe locuri rămase libere sunt la Facultatea de Ştiinţe Economice- aproximativ 600, toate cu taxă.  La Facultatea de Ştiinţe mai sunt 320 de locuri vacante, la cea de Inginerie 200 de locuri, iar la Litere 150. Locuri subvenţionate au mai rămas la Inginerie Fizică – 2, la Matematică – 9 locuri, la Informatică – 3 şi 5 locuri la Filosofie.


“E prima dată când avem un număr atât de mare de locuri vacante. Acest lucru se explică prin numărul mic de absolvenţi de liceu şi promovabilitatea mică la BAC. Sunt peste 2000 de absolvenţi de liceu care n-au luat BAC-ul în Argeş. De exemplu, la Facultatea de Inginerie veneau mulţi absolvenţi de la Liceul Industrial din Ştefăneşti. Anul acesta doar 4 elevi de acolo au luat Bac-ul. ”, a declarat Ion Tabacu, prorectorul Universităţii Piteşti.


Tot în această perioadă se fac şi înscrierile la masterate, fiind disponibile 1000 de locuri cu taxă şi 695 de locuri subvenţionate. Cele mai multe masterate sunt la Facultatea de Mecanică.


Tinerii care vor să urmeze una din specializările Universităţii Piteşti mai au timp până pe 11 septembrie să se înscrie la concursul de admitere şi până pe 15 septembrie la concursul de dosare. Absolvenţii de liceu trebuie să ştie că doar la trei facultăţi se vor susţine probe eliminatorii, şi anume la Teologie, Sport şi Muzică, la restul specializărilor admiterea fiind pe bază de dosar. 


Înscrierea la examen costă 100 de lei. La înmatriculare viitorii studenţi trebuie să plătească încă 100 de lei şi prima tranşă din taxa aferentă anului de studiu. Vor fi scutiţi de plata taxei de înscriere tinerii proveniţi din casele de copii sau din plasament familial, orfanii de ambii părinţi, precum şi copiii cadrelor didactice de la Universitatea din Piteşti, sau ai eroilor martiri din 1989.


Taxa pentru un an de studiu la specializările Chimie, Inginerie fizică, Ingineria Mediului, Asistenţă medicală generală, Mecanică şi Tehnologie, Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare este de 3000 de lei, iar la celelalte specializări de 2500 de lei. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite