Peste 100 de locuri de muncă sunt disponibile în Finlanda și Danemarca pentru culegători de fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argeșenii care își caută un loc de muncă au acum ocazia de a lucra în Finlanda sau Danemarca, la cules de fructe. Slujba este sezonieră, pe o perioadă de două până la trei luni, timpul de lucru fiind de 40 de ore pe săptămână.

Pentru oferta de locuri de muncă vacante în sectorul agricol din Finlanda se va organiza o selecție în municipiul Pitești în zilele de 31 ianuarie și 1 februarie la Sala Sporturilor, de la ora 9.00.

Angajatorii pun la dispoziția celor interesați 40 de locuri de muncă pentru recoltarea de căpșuni, zmeură, fructe de pădure, mazăre și cartofi. Durata contractului variază între două și șase săptămâni, iar timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână. Salariul va fi de 7,64 de euro pe oră.

Angajatorul caută femei cu vârsta minimă de 18 ani care au experiență în domeniul agricol din Spania sau alte țări și care să aibă cunoștințe minime de limba engleză. Sunt acceptate și grupuri de 2-3 persoane în care minim o persoană să cunoască limba engleză.

La selecție pot participa și persoane din mediul rural care sunt înscrise în baza de date EURES a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș și care fac dovada că au experiența de lucru în domeniul agricol.

“Persoanele interesate trebuie să se înregistreze în baza de date a AJOFM Argeș cu un dosar care să cuprindă: copie act de identitate, cazier judiciar, adeverință de la medicul de familie (cu mențiunea apt pentru muncă) și Curriculum Vitae.

Solicitantele se vor prezenta la selecție cu cartea de identitate în original și copie, un Curriculum Vitae în limba engleză și un act care să ateste experiența în agricultură (în Spania sau altă țară).

Și în Danemarca sunt disponibile 75 de locuri de muncă pentru recoltarea căpșunelor, a mazării și a altor fructe și legume. Perioada de lucru este cuprinsă între o lună și trei luni, în funcție de recltă, iar salariul este cuprins între 10 și 15 euro pe oră. Muncitorii vor lucre între 25 și 37 de ore pe săptămână.

Pentru selecția finală, Agenția Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în data de 15 februarie 2012, o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca

Cazarea este oferita de angajatori în spaţii acoperite sau în cort, pentru o sumă cuprinsă între doi și 10 euro pe zi. Aplicanţii trebuie să îşi plătească singuri transportul către Danemarca şi înapoi, în România. Se recomandă păstrarea biletelor de transport, pentru eventuale deduceri la impozit.
Candidații trebuie să aibă minim 18 ani, cunoștiințe de limba engleză nivel mediu, să reziste la muncă și experineță în munca agricolă, în special în Danemarca.

Candidaţii care întrunesc cerinţele își pot depune CV-ul pe site-ul oficial danez pentru muncă sezonieră, www.seasonalwork.dk, până pe 6 februarie 2012.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite