Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc vrea să consulte populaţia în privinţa câinilor maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti
Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti

Primarul Tudor Pendiuc şi-a exprimat intenţia de a consulta populaţia în privinţa maidanezilor, pentru a vedea în ce parte înclină balanţa: sterilizare sau eutanasiere.

Legea câinilor fără stăpân a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor. Consiliile locale au astfel libertatea de a soluţiona cum cred de cuviinţă problema patrupedelor fără stăpân.

În timp ce ONG-urile de profil doresc sterilizarea şi adunarea acestora în adăposturi speciale de unde să fie adoptate, autorităţile vor să scape de câinii care circulă pe străzi.

200 de maidanezi sunt colectaţi lunar de pe străzile Piteştiului

Primarul Tudor Pendiuc şi-a exprimat intenţia de a consulta populaţia în această problemă, pentru a vedea în ce parte înclină balanţa: sterilizare sau eutanasiere.

"Mi se pare normal să cerem opinia cetăţeanului. Vom vedea cum vom proceda, pentru că maidanezii sunt o adevărată problemă în municipiul nostru. Nu-i putem lăsa să ne mănânce de vii", a spus edilul.

Colectarea maidanezilor se va face în toată zona metropolitană

Măsurile privind soarta câinilor comunitari vor fi luate în toată Zona metropolitană Piteşti, din care fac parte următoarele localităţi din preajma municipiului reşedinţă de judeţ: Albota, Bascov, Ştefăneşti, Budeasa, Băbana, Miceşti, Mărăcineni şi Moşoaia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite