Pitesti: 3 casieri de la o casă de schimb valutar, urmăriţi penal pentru încelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane angajate la acsa de schimb valutar Saralex din Piteşti sunt cercetate penal, după ce au înşelat mai mulţi clienţi.

Ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş au dispus în această dimineaţă începerea urmării penale pe numele a trei angajaţi de la o casă de schimb valutar din Piteşti. Este vorba de Dumitru Viorel Iamandi, 29 de ani, Mihaela Vlad, 24 de ani şi Lucian Marian Iamandi, toţi din Scorniceşti, Olt, care, în calitate de casieri la Sara Lex, societate situată la parterul magazinului Fortuna, au înşelat mai multe persoane. Cei trei sunt acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi riscă între şase luni şi 12 ani închisoare.

Paguba cea mai are a fost de 10.000 lei
În ultimul an, la Poliţie au fost înregistrate peste 120 de plângeri pe numele societăţii Sara Lex, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeş, inspectorul Robert Radu. Patronul casei de schimb valutar a recurs la fel şi fel de „artificii” pentru a-şi induce clienţii în eroare şi a reuşit. Pe panou era afişat cu litere mari un curs bun, pentru a atrage atenţia, dar în realitate acela era pentru cecuri, nicidecum pentru schimbul valutar. Dar, pentru că scria cu litere foarte mici, oamenii nu s-au prins şi astfel au fost să fie păcăliţi. Ei semnau actele înmânate de casier fără să le citească şi când primeau banii  nu mai ieşeau la numărătoare. Prin această metodă, sute de oameni au fost înşelaţi şi niciunul dintre ei nu şi-a mai recuperat paguba. Cel mai mare prejudiciu a fost de 10.000 lei, potrivit oamenilor legii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite