Piteşti:Rudarii au dat lecţii de artă fotografică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Rudarii au dat lecţii de artă fotografică
Piteşti:Rudarii au dat lecţii de artă fotografică

La Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu“, 35 de rromi din Malul Vânăt şi-au expus fotografiile realizate după ce au urmat, timp de şase luni, Cursul „PhotoVoice“, organizat special pentru ei, cu sprijinul Asociaţiei Partener pentru Tine şi al Centrului de Resurse pentru Participare Publică. Evenimentul face parte din programul „Tineret în acţiune“, susţinut de Uniunea Europeană şi de Direcţia Generală Educaţie şi Cu

„Expoziţia va fi deschisă până la 30 octombrie şi sperăm că impactul fotografiilor realizate de aceşti tineri să sensibilieze autorităţile publice şi nu numai. Aceşti tineri au învăţat multe prin acest program şi rezultatele sunt vizibile“, spune Ioana Popa, coordonator PR al Centrului de Resurse pentru participare publică.

Ucenici profesionişti speră într-o şansă
Cei 35 de ucenici în arta fotografiei, cu vârste curpinse între 13 ani şi 32 de ani, au arătat că au talent, unii dintre ei reuşind să facă fotografii la fel de sugestive ca un fotograf profesionist.
Comunitatea de rudari din Malul Vânăt trăieşte de pe-o zi pe alta, în case dărăpănate care nu au nici măcar curent electric. „Suntem mândri că am reuşit să demonstrăm că putem face multe lucruri bune. Poate astfel ni se va da o şansă“, spune Cristina Tamaş, în vârstă de 28 de ani, una dintre participantele la acest curs de fotografie. 

Fotografiile au devenit cărţi poştale
Tinerii nu se luptă numai cu indiferenţa autorităţilor şi cu sărăcia, ci şi cu lipsa de încredere în forţele proprii. „Ai mei nu au avut încredere în mine. Nu au crezut că pot să fac fotografii atât de bune şi au fost miraţi să vadă rezultatul. M-am simţit mândru!”, spune Lideraş, în vârstă de 18 ani, autor al câtorva lucrări fotgrafice.
Lucrările lor au fost printate sub formă de cărţi poştale şi urmează a fi expediate către autorităţi, ministere, primării, asociaţii şi firme care ar dori să ajute comunitatea din Malul Vânăt.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite