Filmare de noapte într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului. „Limbajul corpului exprimă poziţia lupului în haită“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video - credit: Mircea Verghelet, Parcul Naţional Piatra Craiului
Captură video - credit: Mircea Verghelet, Parcul Naţional Piatra Craiului

Camerele de monitorizare a faunei instalate de Romsilva în Parcul Naţional Piatra Craiului au surprins câţiva lupi în zăpada căzută iarna aceasta.

Animale considerate foarte inteligente, lupii trăiesc în haită şi foarte rar sunt văzuţi de om în libertate. 

Haita este formată din perechea conducătoare, masculul şi femela alfa, precum şi puii lor de până la trei ani. Uneori sunt integraţi însă şi alţi lupi, rude ale masculului şi femelei alfa. Imagini cu o astfel de familie au fost înregistrate recent de Romsilva şi postate miercuri pe pagina de Facebook a Regiei Nationale a Pădurilor.
 

"Lupi surprinşi în toiul nopţii într-o pădure din Parcul National Piatra Craiului. Vă prezentăm o serie de filmări din această iarnă, realizate cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva din cadrul administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziţia lupului în haită", explică Romsilva pe Facebook. 
 

Lupi surprinşi în toiul nopţii într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului VIDEO
Lupi surprinşi în toiul nopţii într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului VIDEO

Captură video - credit: Mircea Verghelet, Parcul Naţional Piatra Craiului
 

"Când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră"

Parcul Naţional Piatra Craiului găzduieşte o populaţie bogată de lup - Canis lupus. Studiile realizate au arătat existenţa a trei culoare de circulaţie ale acestei specii (şi a carnivorelor mari, în general) între masivele Piatra Craiului şi Bucegi, culoare cu un regim special de protecţie. 

"Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-Ie să vâneze ziua şi noaptea. Atacă în haită, bine coordonaţi, şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă", mai arată Romsilva.

În pădurile din România se găseşte una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Uniunea Europeană. 

VIDEO Lupi filmaţi într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului

Video - credit: Mircea Verghelet, Parcul Naţional Piatra Craiului

Parcul Naţional Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare sunt păduri. Dintre acestea, peste 6.000 de hectare sunt protejate.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Şase elevi de la un liceu din Argeş, prinşi bând ţuică în timpul orelor. Unul dintre ei a ajuns în spital 

O copilă de 15 ani s-a prăbuşit de la etajul trei al unui bloc din Piteşti

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite