Cum să vă feriți casa de hoți pe perioada sărbătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă întreaga atenţie vă este concentrată pentru a pregăti plecarea în vacanţa de iarnă, nu pierdeţi din vedere asigurarea locuinţei, pentru a nu avea surprize neplăcute la întoarcere.

Măsurile pe care polițiștii vi le recomandă sunt menite în primul rând, să îi determine pe infractori să nu atenteze la proprietatea voastră, iar în al doilea rând, dacă încearcă să vă spargă locuinţa, această activitate să nu fie o reuşită.

Iată câteva sfaturi utile care vor ține hoții departe de casa voastră:
- Evitaţi pe cât posibil, când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, să lăsaţi casa nesupravegheată. Apelaţi la un vecin de încredere să aibă grijă de locuinţa voastră.

- Rugaţi un vecin să vă golească cutia poştala, să interpeleze persoanele necunoscute care sună la uşa voastră, să supravegheze sporadic perimetrul locuinţei şi curţii voastre.

- Este bine să limitaţi cercul persoanelor care cunosc despre plecarea dumneavoastră şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă.

- Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii.          

- La plecarea de la domiciliu se închid bine toate căile de acces în locuinţă. 
      
- Contactaţi firmele specializate în comercializarea şi montarea sistemelor de pază şi alarmare, în scopul montării în interiorul locuinţei dumneavoastră a unui sistem de alarmare performant, care deşi vi se poate părea iniţial scump, acesta îşi va dovedi eficacitatea în protecţia bunurilor;

- La intrarea în casa scărilor (la blocuri sau clădiri unde sunt mai mulţi locatari) este recomandată montarea unei instalaţii cu interfon care limitează accesul persoanelor necunoscute.

- Chiar dacă scara blocului este prevăzută cu interfon, nu lăsăţi uşa de acces deschisă si  nu permiteţi accesul nici unei persoane care solicita accesul in scara blocului , chiar daca îşi declină vreo calitate ( poştaş , vecin , angajaţi ai diverselor instituţii publice etc. )

- Daca manipulaţi sume mari de bani  solicitaţii serviciile unei firme de paza sau fiţi in permanenţă însoţiţi de persoane de încredere.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite