Piteşti:Otravă pentru copii în farmacie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Otravă pentru copii în farmacie
Piteşti:Otravă pentru copii în farmacie

O fetiţă de 4 ani şi jumătate din Piteşti a suferit arsuri după ce mama sa i-a administrat soluţia nazală Nazomer, contaminată. Recipientul a fost cumpărat dintr-o farmacie din cartierul Prundu.

Otravă în farmaciile din Piteşti. Nazomer, o soluţie nazală folosită pentru desfundarea căilor nazale face victime şi în Piteşti. După cazul semnalat în urmă cu câteva zile la Sibiu, când produsul respectiv a provocat arsuri unei fetiţe, un incident asemănător s-a petrecut recent şi la Piteşti.

Nicoleta Tudor, care locuieşte în cartierul Prundu, a mers săptămâna trecută la farmacia Dona, din apropiere, pentru a cumpăra Nazomer. După primele picături administrate duminică dimineaţa fetiţei sale de 4 ani şi jumătate, care avea nasul înfundat, micuţa a început să ţipe de usturime. Femeia a intrat în panică.

 „Nu ştiam ce se întâmplă, de ce ţipă fetiţa mea. Mi-a spus: «mami, mă arde». Am pus apoi câteva picături din soluţia nazală pe mână şi am simţit şi eu arsuri. Soluţia din recipient mirosea a hipoclorit“, povesteşte Nicoleta Tudor.


„Farmacista a vrut să-mi dea banii înapoi“
Alarmată, mama fetiţei s-a dus imediat la farmacie cu bonul fiscal în mână şi să ceară explicaţii. „Farmacista a vrut să-mi dea banii înapoi şi m-a rugat să-i restitui produsul. Mi-a spus că face parte dintr-un lot care a fost de retras de pe piaţă pentru că este contaminat. Am refuzat să-i dau produsul“, explică femeia.

 Nicoleta Tudor nu a făcut nicio sesizare la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, ci a venit cu otrava în mână la sediul redacţie noastre pentru a-i pune în gardă pe ceilalţi părinţi.


„Vă rog să publicaţi un material pe această temă să nu păţească şi alţi copii ce a păţit fetiţa mea“, ne-a spus femeia.

 În această dimineaţă, la farmacia Dona din cartierul Prundu, produsul respectiv era scos de la vânzare. „Nu avem Nazomer. Lotul a fost retras pentru că este contaminat“, a spus farmacista. Nici în farmaciile din central oraşului nu mai găseai „Nazomer”.

Nicio reclamaţie la OPC
Medica Group, producătorul medicamentului, a anunţat retragerea de pe piaţă a lotului 3.033, compus din 11.000 de flacoane, Singura declaraţie a oficialilor companiei a fost aceea că doar lotul 3.033 ar fi fost afectat ca urmare a neglijenţei unor angajaţi care au fost deja demişi.

Cei de la Oficiul Judeţean Argeş pentru Protecţia Consumatorilor spun că nu au primit nici o reclamaţie în acest sens. „Nu avem nici o sesizare cu privire la produsul farmaceutic Nazomer“, afirmă Gheorghe Nicuţ, directorul OPC Argeş.

 În schimb, cei de la Casa de Asigurări de Sănătate susţin că au aflat din presă despre lotul contaminat. „Noi nu am primit nicio înştiinţare. Am citit în ziare despre cazul de la Sibiu. Ştiu că lotul respectiv a fost scos de la comercializare“, afirmă doctoriţa Lucia Barnia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite