Pitesti: Un campion la biliard, cu acte de electronist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De profesie inginer electronist, piteşteanul Alexandru Păun a devenit „spaima” Europei la biliard şi visează să joace la cel mai puternic campionat din lume, care se desfăşoară la Las Vegas.

Biliardul m-a pasionat de mic”
Tânărul piteştean a încercat mai multe sporturi până şi-a găsit vocaţia. Alex, cum îi spun prietenii, a practicat mai întâi judo, dar s-a lăsat după ce şi-a rupt mâna. Apoi, a dat-o pe fotbal, fără rezultate însă. Masa verde  l-a atras în schimb ca un magnet, astfel că în scur timp a ajuns campion la biliard. Banii, faima şi dorinţa de a se perfecţiona de la o zi la alta au făcut din tânărul piteştean, un campion fără pereche în ţară. „Când am deprins tainele acestui sport aveam doar 14 ani. M-a pasionat încă de pe vremea când eram un ţânc, iar cu timpul am ajuns să trăiesc de fapt prin prisma acestui sport de lux. Jucam prin diferite cluburi, de la mize nesemnificative şi până la sume importante de bani. Am câştigat bani frumoşi din biliard”, spune Alexandru. 

 A ajuns printre cei mai buni jucători din Europa
Talentul şi încrederea căpătată în timp în forţele propri l-au propulsat în scrut timp printre cei mai buni din Europa. Primul test important l-a dat în 2004, fiind invitat la calificările concursului „Best of the Est”, o competiţie care a adunat la start sute de participanţi din toate colţurile ţării. „Nici nu îmi imaginam vreodată că voi ajunge să joc finala unor calificări ce urmau să mă propulseze printre cei mai buni jucători de biliard din Europa de Est. Am luat din păcate doar locul doi, însă pentru mine, faptul că am ajung într-o fază superioară, a fost o mare realizare.”, mai  spune campionul piteştean, care cel puţin în Piteşti nu prea are rival. „În Piteşti, nu mai pot participa la concursuri pentru că toţi jucătorii fug de mine. Fac doar meciuri demonstrative şi aştept provocări din ţară şi străinătate”, concluzionează campionul Piteştiului.

Este biliardul un sport costisitor?
Cu siguranţă, pentru că intră în categoria sporturilor de lux. Eu mi-am cumpărat de curând un tac pe care am dat 800 de dolari. Performanţa ţine de toate aceste aspecte.

Câte ore te antrenezi pe zi?
Orele de antrenament sunt foarte importante. Eu lucrez ziua la o firmă de reparaţii electronice, astfel că doar seara mă antrena. În medie, exersez loviturile la masa de biliard 2-3 ore, în fiecare seară.

Ce-i place:  
„Îmi place să călătoresc, să văd lumea, alte culturi, alte civilizaţii. Visul meu este să ajung la Las Vegas, acolo unde anual se ţine cel mai tare concurs de biliard din lume şi unde vin cei mai faimoşi jucători pe care i-am văzut doar pe internet”, spune maestrul tacului.

Ce nu-i place:
„ Nu-mi place când văd oameni răi. Este un subiect care ar trebui studiat. Lipsa de educaţie spune multe despre felul cum creştem şi cum evoluăm în societate.”, precizează Alex.

Profil: Alexandru Păun
Născut: 13 aprilie 1983, Piteşti
Studii : Faculatatea de Matematică şi Informatică Piteşti
Experienţă : electronist
Familie : necăsătorit

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite