Piteşti:Mii de lei pentru echiparea de iarnă a maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Mii de lei pentru echiparea de iarnă a maşinii
Piteşti:Mii de lei pentru echiparea de iarnă a maşinii

Cauciucurile speciale, lanţurile, uleiul de iarnă, antigelul şi lichidul de spălat parbrizul îţi scot din buzunar circa 1.300 de lei.  

Zilnic, zeci de maşini intră pe poarta serviciurilor din Piteşti pentru a fi „încălţate şi îmbrăcate“ de iarnă.
Service-urile sunt la mare căutare în acestă perioadă. Iarna începe să-şi intre în drepturi, astfel că şoferii îşi pregătesc maşinile pentru sezonul rece.

Echiparea unui autovehicul pentru iarnă se poate face corespunzător doar în unităţile specializate. „Nu poţi face asta acasă. Spre exemplu schimbarea antigelului o face specialistul, pentru că nu ai un aparat care să-ţi măsoare densitatea acasă.

Totodată, este o problemă şi cu schimbarea pneurilor. Roţile trebuie echilibrate, şi asta se poate face doar în service, plus că şi nivelul atmosferei din pneu trebuie măsurată“, spune Ion Vişan, reprezentantul serviceului IATSA Bascov.

Vestea bună este că service-urile nu-i obligă pe şoferi să cumpere direct din unitate cele necesare schimbului, la preţuri mai mari decât în hipermerketuri. Astfel, cei care îşi echipează maşinile pentru iarnă, se duc în service-uri cu articolele de schimb în portbagaj.

Echiparea costă în jur de 1.300 de lei
Echiparea maşinilor cu strictul necesar pentru sezonul rece costă aproximativ 1.300 de lei. Adică patru cauciucuri (800 de lei), lanţuri (45 de lei bucata), lopată pentru zăpadă (15 lei), ulei de iarnă (115 lei), antighel (20 de lei), lichid pentru spălat parbriz (77 de lei - 5 litri).

 „Manopera costă între 200 şi 300 de lei“, spune Florin Cristea, şeful serviceului Daperom. Chiar dacă este criză, de reduceri la manoperă nici nu poate fi vorba, însă, pentru că unităţile specializate sunt foarte căutate.

 „Echipăm zilnic pentru iarnă cam zece maşini. Nu facem reduceri, însă cred că preţul manoperei pentru pregătirea maşinilor de iarnă este acceptabil“, precizează Ion Vişan, de la IATSA Bascov. Şoferii conştientizează importanţa schimbului vară-iarnă la autovehicule şi recurg chiar la împrumuturi pentru ca sezonul rece să nu-i prindă descoperiţi la volan.


„Vine iarna şi este obligatoriu să-i dai maşinii tale ce-i trebuie ca să nu te lase pe drumuri când iţi este lumea mai dragă. Eu mi-am echipat maşina ca să nu am probleme. M-a costat, cu tot cu manoperă, în jur de 1.250 - 1.300 de lei. Nu am avut toţi banii disponibili, astfel că m-am împrumutat. Nu am avut altă soluţie“, afirmă Dragoş Diaconu (34 de ani), şofer.

Declaraţie:
"Eu mi-am echipat maşina şi M-a costat, cu tot cu manoperă, în jur de 1.250 - 1.300 de lei. Nu am avut toţi banii, aşa că m-am împrumutat."
Dragoş Diaconu
şofer

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite