Piteşti: Coşmarul alb nu se mai sfârşeşte în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au croit pârtie pentru a putea ieşi din zăpadă
Jandarmii au croit pârtie pentru a putea ieşi din zăpadă

Lapovita, ploaia şi ninsoarea au pus iar stăpânire pe judeţ. Azi-noapte, zeci de oameni au rămas blocaţi în tren sau în maşini.

Problemele cauzate de ninsori şi viscol au continuat şi azi-noapte în judeţul Argeş, aflat sub avertizare meteorologică de tip cod galben.

Citiţi şi: Focșani: În Tribunalul Vrancea plouă ca afară

40 de călători au petrecut o noapte întreagă în Săgeata Albastră. Aseară, în jurul orei 18.40 trenul accelerat 1896 a rămas înzăpezit la kilometrul 135 pe ruta Craiova-Bucureşti, între staţiile Fâlfani-Costeşti. Trenul are instalaţie de încălzire, iar pasagerii au primit băuturi calde şi sandvişuri. Alte trei locomotive de ajutor, cu pluguri care au pornit să ajute trenul au rămas şi ele blocate în troienele de zăpadă.

“Mai sunt trei locomotive de ajutor blocate de la ora 19.00. Zăpada este mare, vântul bate cu peste 90 de kilometri la oră, plouă torenţial şi este foarte greu. Oamenii au o stare de spirit bună, au înţeles că astea sunt condiţiile la noi. Am găsit înţelegere la prefect şi la primar care vor trimite utilaje mari ca să scoatem trenul.Sperăm ca în 2-3 ore să fie deblocat”, ne-a declarat de la faţa locului comisarul şef Alexandru Doroftei, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Argeş.


"Militarii şi jandarmii au fost mobilizaţi pentru ajutorarea pasagerilor şi acţionăm cu toate mijloacele avute la dipoziţie", a declarat  prefectul de Argeş, Gheorghe Davidescu.


Toate trenurile care în această dimineaţă trebuiau să treacă prin gara Piteşti au fost anulate. Singura garnitură formată la ora 07.45, pentru Piteşti-Câmpulung, a rămas şi ea pe loc.


“Dimineaţă ne-au spus că pleacă, acum am aflat că trenul va fi anulat. Nu ştiu cu ce o să mai ajungem acasă. Pe drum se circulă foarte greu şi, oricum, mi-e teamă şi plec cu-n maxi-taxi. O să mai rămân în gară, în sala de aşteptare, până după amiază, poate se mai rezolvă ceva.”, spune Maria Oprişor, unul dintre  pasageii care aşteptau ca trenul să se urnească din gară.


Zăpada şi viscolul puternic de azi-noapte au închis mai multe drumuri din Argeş. Circulaţia a fost blocată pe DN65 ( Lunca Corbului-Cărpeniş), DJ508 (Teiu-Răteşti), DJ679A ( Popeşti-Palanga-Căldăraru-Râca), DJ679 (Bârla-Lunca Corbului), DJ659 ( Bradu-Suseni), DJ503 (Rociu-Oarja), DJ703B(Căteasca-Gruiu), DN7. Mai multe autoturisme sunt blocate pe drumurile naţionale din cauza zăpezii. Drumurile din sudul judeţului erau în continuare închise la ora 09.30. Şi drumul dintre viaduct şi barajul Vidraru, din comuna Arefu a fost blocat de troiene de zăpadă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite