Astăzi se deschide oficial stagiunea la Teatrul “Aşchiuţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Butaforul Cristian Stan le arată copiilor cum se realizează păpuşile
Butaforul Cristian Stan le arată copiilor cum se realizează păpuşile

Un week-end de poveste îi aşteaptă pe micii poznaşi, dar şi pe părinţi şi bunici.Piese de teatru în premieră, muzică, monologuri, dar şi întâmplări hazlii desprinse din poveşti vor fi puse în scena de actorii teatrului „Aşchiuţă” la deschiderea stagiunii.

O lume de poveste îi aşteaptă în acest sfârşit de săptămână pe piteşteni. În această seară cortina se va ridica , odată cu deschiderea oficială a noii stagiuni a Teatrului pentru copii şi tineret „Aşchiuţă”.


Muzică bună, monologuri, întâmplări hazlii, dar şi personaje desprinse din basme vor umple de râsete şi voie bună sala teatrului. Copii, tineri, părinţi, dar şi bunici, cu toţii sunt invitaţi în această seară la ora 19.00 în universul mirific al teatrului unde vor descoperi o lume de poveste.


Stagiunea va începe cu recitalul „Cântec despre mine însumi” al actorului Florin Dumitru, directorul teatrului. Monologul purtat în faţa publicului dezvăluie o nouă latură a actorului Florin Dumitru.


Seria spectacolelor continuă sâmbătă cu un spectacol pentru copii. “Unde sunt poveştile” se vor întreba prichindeii care vor viziona spectacolul de la 11.30. Piesa de teatru este regizată de Nicolae Bănică.  De la ora 19.00, toţi cei cu suflet tânăr sunt aşteptaţi la premiera piesei piesei „Gară pentru noi”, în regia lui Ion Mircioagă, având-o ca protagonistă pe actriţa Daniela Butuşină.


Păcală va urca pe scena Teatrului “Aşchiuţă” duminică, de la ora 11.30, în spectacolul “Isprăvile lui Păcală”. După piesa de teatru, cei mici pot vizita culisele, atelierul de butaforie, unde se realizează păpuşile, atelierul de croitorie, locul unde mâini de aur ţes straiele eroilor de poveste, cabinele, acolo unde fiecare actor are a doua lui casă, studioul de sunet şi lumini, de unde se realizează efectele fiecărei povestiri şi nu în ultimul rând scena, pe care se produc artişti de marcă ai scenei piteştene, în fiecare săptămână.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite