A crescut numărul infracţiunilor stradale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Anul trecut s-au înregistrat cu 326 mai multe infracţiuni petrecute pe stradă, faţă de anul 2009.

În cursul anului 2010, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş au fost sesizate un număr de 644 infracţiuni stradale. Acestea reprezintă doar 3,1 % din totalul ide 20.143 de infracţiuni sesizate. Dintre acestea 95% au fost comise în mediul urban şi 5% în mediul rural. Infracţiunile stradale sesizate au crescut în această perioadă cu 326.

Creşterea se datorează faptului că în anul 2009, furturile din/de pe autoturisme comise în parcarea blocurilor erau înregistrate în evidenţa lucrărilor cu autor necunoscut, nefiind evidenţiate în categoria faptelor stradale. Începând cu luna iunie 2010, aceste furturi s-au înregistrat în categoria infracţiunilor stradale şi de aici provine creşterea numărului de infracţiuni stradale.


Deşi au fost înregistrate creşteri, în clasamentul naţional privind volumul criminalităţii stradale sesizate, judeţul Argeş se situează pe locul 27, sub media naţională.


Pe raza judeţului Argeş, nu s-au comis în mediul stradal infracţiuni cu un pericol deosebit: omor, tentativă de omor, viol, lovituri cauzatoare de moarte.


Criminalitatea stradală este caracterizată de infracţiuni fără un pericol social deosebit, iar prevenirea şi combaterea acestor infracţiuni reprezintă o prioritate pentru I.P.J. Argeş şi în anul 2011.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite