Piteşti: UPDATE:Fără consiliere, fata abuzată sexual riscă să devină din victimă agresor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: UPDATE:Fără consiliere, fata abuzată sexual riscă să devină din victimă agresor
Piteşti: UPDATE:Fără consiliere, fata abuzată sexual riscă să devină din victimă agresor

Copila în vârstă de 10 ani abuzată sexual de propriul tată trebuie consiliată şi iubită. În caz contrar, din victimă ajunge agresor.


Tatăl fetiţei, Ion Buică, în vârstă de 33 de ani, din comuna Cuca a fost arestat, sâmbătă seara, pentru corupţie sexuală. El a recunoscut ofiţerilor de la Poliţia Municipiului Piteşti că îşi obliga fata să se dezbrace şi să-l atingă incitant.

Cei doi locuiau singuri. Ion Buică este despărţit de soţie. În grija femeii a rămas băiatul în vârstă de 5 ani.


Fata plânge continuu


Pentru a trece mai uşor peste trauma trăită, copila trebuie să se simtă iubită şi ocrotită. „Clipele de coşmar prin care minora a trecut sunt greu de uitat.

Durerea, neliniştea, nesiguranţa şi totodată frica pot fi de domeniul trecutului, dacă fata va fi consiliată psihologic şi iubită. În caz contrar din victimă ajunge agresor.”, ne-a spus medicul Victoria Irimia, directorul Laboratorului de Sănătate Mintală Argeş.


Fata este acum în grija reprezentanţilor de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Argeş. Se află la Centrul de evaluare şi primire în regim de urgenţă din Piteşti.

„Am vorbit cu fata şi plângea continuu. Este marcată. Avem doi psihologi care au grijă de ea. În orice parte îi este mai bine decât acasă. Am reuşit să dăm şi de mama ei. Este prin Sinaia. Trebuie să stabilim dacă femeia este în stare să o îngrijească.”, ne-a spus în această dimineaţă Adrian Macovei, directorul de la Protecţia Copilului.


Reprezentanţii de la Protecţia Copilului pregătesc toate actele şi probele necesare pentru a înainta dosarul în Instanţă. În funcţie şi de ancheta socială efectuată acasă la mama copilei, ei vor cere să fie dată într-un centru de plasament.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite