Piteşti: A cincea zi fară apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa apei calde în tot oraşul îi aduce la disperare pe piteşteni. Dezinteresul autorităţilor care-şi continuă liniştite weekendul alimentează revolta oamenilor.

Bunicii noştrii aveau un obicei: sâmbătă-seara se îmbăiau pentru ca duminica să meargă curaţi la biserică. Pe la Piteşti lucrurile s-au mai schimbat. Şi nu în bine. Pe lângă faptul că nu avem apă caldă, acum mergem la biserică şi ne rugăm la Dumnezeu să ne dea. La Dumnezeu pentru că duminica numai el e „de serviciu“. Autorităţile care ar fi trebuit să nu lase lucrurile să ajungă aici sunt, după cât se pare, liniştite, că e weekend. Oamenii sunt din ce în ce mai revoltaţi şi parcă nu le vine să creadă că mai trece încă o zi şi apa caldă tot nu vine.
Prima duminică fără apă caldă
Pe măsură ce zilele trec şi vocabularul piteştenilor devine mai colorat când vine vorba de autorităţi. Oamenii sunt de înţeles, doar se spală cu apă încălzită pe aragaz. Ion Mocanu, un pensionar care locuişte în centrul Piteştiului, este unul dintre cei „fericiţi“ pentru că are centrală termică. Cu toate acestea simpatizează cu restul piteştenilor care nu au asemenea dispozitiv. „Nişte nemernici, ordinari, aceşti responsabili. Măcar să fie unul din cei de acolo cinstit, măcar unul să-l văd şi eu. Gestionează jalnic această problemă. Mie mi-au cerut 200 de lei costuri de debranşare. Pentru ce?“, spune el. Soţii Stănciulescu, pensionari şi ei, sunt de-a dreptul revoltaţi. „Sunt oameni neserioşi că nu ştiu să gospodărească oraşul. Ne explică acum că o să avem apă caldă peste o lună. Sunt oameni rău-intenţionaţi“, răbufneşte Mihai Stănciulescu. Soţia sa îl susţine. „O lună este foarte mult, eu chiar am crezut că numai câteva zile o să dureze“, spune doamna Stănciulescu.
Probleme vechi fără nicio rezolvare
Ion Lencheş, un alt piteştean revoltat, crede că este vorba, de fapt, de un scenariu. „Se vrea să fie dată Termoficarea pe bani puţini la privatizare. Aşa au făcut cu orice în ţara asta, când au vrut să privatizeze, au falimentat mai întâi şi apoi au vândut pe nimic“, spunea, azi-dimineaţă, piteşteanul, în timp ce juca o partidă de şah la o masă din parc, „ca să se calmeze“. „Problemele astea sunt de cel puţin cinci ani, chiar nu se putea evita această situaţie? Sunt interese şi sunt mai de sus decât primarul. Asta vor, să schimbe sistemul de termoficare şi să vândă societatea pe nimic“, detaliază Ion Lencheş. Spusele lui sunt întărite şi de partenerul de şah, Toma Preda. „Aşa este! Dar sunt şi mulţi care nu au plătit facturile, unii rău-intenţionaţi şi alţii pentru că nu au avut de unde. E şi foarte scumpă căldura şi apa caldă la noi. Plătim pierderile lor!“, spune, cu năduf, acesta.

declaraţie 1:

Asta vor ei, să schimbe sistemul de termoficare şi să privatizeze societatea pe nimic.
Ion Lencheş

declaraţie 2:

Sunt neserioşi, nu ştiu să gospodărească oraşul. Ne spun că o să avem apă caldă peste o lună.
Mihai Stănciulescu

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite