Piteşti: 500.000 de euro "înghiţiţi" de reţeaua de apă şi canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele care lucrează la reabilitarea sistemului de apă şi canalizare se pot reapuca de treabă pentru că Ministerul Finanţelor a virat către antrepenori o parte din sumele restante.

Piteştiul arată ca un imens şantier în lucru. Aproape că nu există stradă să nu fie găurită. Peste tot sunt săpate şanţuri în vederea reabilitării şi modernizării reţelelor de apă şi canalizare, numai că de o perioadă lucările au fost sistate din cauza datoriilor către antrepenori.

Toată afacerea, care se realizează prin programul ISPA, se ridică la 1,5 milioane de euro, iar Ministerul Finanţelor a virat recent 500.000 de euro către firmele care au oprit lucrările din lipsa fondurilor. „S-au strâns datorii către firmele care lucrează la refacerea sistemului de apă şi canalizare pe străzile Smeurei şi Exerciţiu. Banii s-au virat către antrepenorii, astfel că lucărările vor fi reluate în zonele amintite.”, precizează Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului.

Piteştiul, ca după bombardament
În scurt timp, Piteştiul nu va mai arăta ca după bombardament, ne asigură viceprimarul Cornel Ionică. „ În cel mult o săptămână, vor veni şi restul fondurilor, respectiv 1,2 milioane de euro. Este bine că banii au ajuns la timp pentru ca firmele să poată continua investiţiile. Ne preocupă în special asfaltările pentru a readuce străzile la parametrii de dinaintea de intervenţia firmelor care lucrează la sistemul de apă şi canalizare.”, spune viceprimarul Cornel Ionică.

Circulaţie infernală, la orele de vârf
Până când tot balamucul se va termina, şoferii trebuie să se încumete în continuare cu multă răbdare când pormesc la drum pe străzile oraşului. „ Se circulă înfernal în Piteşti, la orele de vârf. Practic, nu ai cum să eviţi aglomeraţia, pentru că pe toate străzile se lucrează.”, se lamentează Vasile Georgescu (51 de ani), de profesie taximetrist.

Şi pietonii întâmpină dificutăţii, în special în zona de Nord a Piteşitului. În prima jumătare a anului, aici s-au realizat lucrări de lărgire a părţii carosabile şi s-au amenajat noi locuri de parcare, iar de trei săptămâni „deranjul” s-a mutat la sistemul de canalizare. „ Trebuie să ocolim utilajele şi maldărele de pământ. Uneori, o mai luăm şi pe partea carosabilă, printre maşini, că nu avem ce face.”, spune Ecaterina David (42 de ani).

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite