UPDATE Numărul copiilor spitalizaţi din cauza valului de toxiinfecţii alimentare declanşat în Argeş a ajuns oficial la 32. Cifra reală ar putea fi mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică şi DSVSA Argeş au declanşat o anchetă epidemiologică la after-school-ul de la Şcoala nr. 16 din Piteşti. Inspectorii au ridicat probe din meniu, după ce mai mulţi elevi au ajuns la urgenţe cu toxiinfecţie alimentară.

     

UPDATE  Numărul  elevilor cu toxiinfecţie alimentară care au ajus la spital a crescut la 32. În 16 dintre cazuri, s-a confirmat prezenţa adenovirusului. 

Adenovirusurile sunt  virusuri care determina afecţiuni ale tractului intestinal (digestiv) sau afecţiuni ale cailor respiratorii. Virusurile care afectează tractul intestinal se transmit prin contactul direct cu fecale infestate şi apoi prin atingerea gurii, ochilor şi a nasului cu mâinile sau obiectele contaminate.

   

UPDATE ora 18.00

Numărul copiilor din valul de toxiinfecţii alimentare declanşat ieri a ajuns la 26.

"În acest moment, în Argeş sunt internaţi 24 din cei 26 de copii care s-au prezentat la medic cu toxiinfecţii alimentare. Majoritatea au între 7 şi 9 ani,  dar avem şi un pacient în vârstă de 11 ani şi un altul, de 12 ani. Un copil din cei 26 a fost externat, iar în cazul celuilalt, părinţii au decis să-l ducă la Spitalul <<Marie Curie>> din Bucureşti", a declarat pentru Adevărul, Sorina Honţaru, director DSP Argeş.

Numărul copiilor care au nevoie de îngrijiri medicale, ca urmare a toxinfecţiilor, ar putea fi chiar mai mare decât cifra raportată de autorităţi.

   

"Cei care sunt în UPU nu sunt la acest moment în evidenţele noastre. Abia după internare, vor fi trecuţi în raportări ", a mai spus directorul DSP Argeş.

 Ora 12.00 Brânză cu mămăligă şi pulpe de pui la cuptor, meniul care a băgat în spital, cu toxiinfecţie alimentară, copii de la Şcoala 16

Cei 17 copii internaţi cu probleme digestive au consumat acelaşi tip de mâncare, joi, la cantina afterschoolului.

„Este vorba despre after-school-ul din curtea şcolii nr. 16, unde aceşti copii au luat masa. Elevii au consumat brânză cu mămăliguţă şi pulpe de pui la cuptor cu garnitură. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a demarat o anchetă, iar toxiinfecţiile au fost anunţate şi la DSV şi Ministerul Sănătăţii”, a precizat Sorina Honţaru, directorul SDP Argeş.

Conducerea şcolii nr. 16 spune că, până acum, n-au existat niciun fel de probleme cu mâncarea furnizată de cantina afterschoolului şi aşteaptă rezultatele anchetei DSP şi DSVSA Argeş.

O parte dintre copii a ajuns de sâmbătă seara la spital, însă şi astăzi la urgenţe s-au prezentat colegi de-ai lor, cu aceeaşi simptomatologie: febră, greaţă şi dureri de stomac.

Doi dintre cei 17 copii diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară au fost transferaţi de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti la Secţia Boli infecţioase a Spitalului Judeţean, pentru că prezentau, în plus, şi scaune diareice.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite