Piteşti:Case în rate, fără bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Case în rate, fără bancă
Piteşti:Case în rate, fără bancă

În contextul în care piaţa imobiliară este la pâmânt, cei care deţin în proprietate case, terenuri şi maşini de care vor să scape cu orice preţ pentru a face rost de bani, găsesc tot felul de variante de vânzare.  

„Îmi vând apartamentul în rate”

Ultima soluţie este vânzare în rate a caselor, terenurilor sau maşinilor, ca la bancă. Proprietarii spun că e bine şi aşa, chiar dacă urmează să intre eşalonat în posesia banilor.

„ Am de vânzare un apartament cu două camere, în cartireul Exerciţiu. Am dat anuţul la ziar, însă timp de o lună nu am găsit niciun cumpărător, cu toate că am lăsat de fiecare dată la preţ. Acum sunt dispuză să vând şi în rate, pentru că am mare nevoie de bani”, precizează Ana Maria (35 de ani), de profesie bancher.

Femeia spune că am achiziţionat apartamentul în urmă cu doi ani, pentru suma de 55.000 de euro.

 „A fost un preţ bun, în condiţiile în care piaţa imobiliară era în floare. Apartementul era ipotecat de fostul proprietar. Am plătit eu impoteca şi astfel am ajuns să-l cumpăr cu un preţ mai mic decât valoarea sa reală la vremea respectivă. Aş fi mulţumită acum să-l vând şi cu 50.000 de euro, ca să mă pot muta într-o garsonieră, unde costurile de întreţinerea sunt mult mai mici”, subliniază Ana Maria.


Vând terenul la schimb cu maşina, plus diferenţa în bani”
Cei care sunt în aceeaşi situaţie cu Ana Maria, solicită un avans de minim 50% din valoarea bunului pe care îl scot la vânzare, iar apoi convin, printr-un contract notarial, cu cel cumpără în privinţa ratelor lunare.

La fel, procedează şi cei care au banii blocaţi în terenuri sau în maşini. Aici apare şi varinata schimbului. Adică, îţi dau terenul, îmi dai maşina, plus diferenţa de bani.

 „Mă chinui de o jumătare de lună să vând un teren de 600 de metri pătraţi în comuna Merişani. Anul trecut, când mergea treaba, am ţinut la preţ ca fraierul, iar acum mă milogesc de unul sau de altul să-l cumpere. Îl dau şi cu 3 euro pe metru pătrat. Am băgat mulţi bani în el şi am ajuns la anaghie. Trebuie să-l vând ca să-mi recuperez măcar o parte din bani. Sunt în negocieri acum cu un cumpărător, care mi-a oferit la schimb maşina sa, un Audi A6, plus diferenţa de bani. Îmi convine şi aşa”, spune Dorel Ionescu.

Samsarii schimbă m,aşinile  între ei
Varinata unui aşa zis „troc” funcţionează cel mai bine pe piaţa auto. În târgul săptămânal de maşini. Majoritatea tranzacţiilor se derulează astfel după principiul: ” îmi dai maşina ta, ţi-o dau pe a mea şi calculăm diferenţa”.

„Oamenii nu mai au bani. Vin în târg, se uită la maşini şi pleacă. Ca să nu ne ieşim din mână, schimbăm între noi maşinile. Spre exemplu, eu am dat maşina mea, un Volskwagwn Golf, pe motorină, pe un BMW, plus două sute de euro. Dacă nu vînd maşina nici săptămâna viitoare, voi face un nou schimb”, afirmă Marian Iliescu , unul dintre vânzătorii obişnuiţi ai târgul săptămânal de maşini.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite