Piteşti: La bălăceală, în ştranduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe caniculă, piteştenii se refugiază în ştradurile din oraş, care în weekend devin neîncăpătoare încă de la primele ore ale dimineţii.

Aglomeraţie mare în ştrandurile din Piteşti în acestă perioadă caniculară. Cu mic, cu mare, piteştenii se refugiază din faţâ valului cu temperaturi excesive pe terasele sau în bazinele cu apă din incinta principalelor baze de agrement aflate în subordinea administraţiei locale. Plajele amenajate din Piteşti sunt Ştrandul din Tudor Vladimirescu şi cel de lângă Bazinul Olimpic.

Aglomeraţie mare la plajă încă de la primele ore ale dimineaţii
Ştrandurile sunt renovate şi întreţinute, în jurul plajelor fiind amenajate terase private, unde clienţii pot servi o băutură rece sau mâncăruri. Aceste ştranduri sunt ale ADP-ului şi dispun de o taxă de intrare de 7 RON pentru adulţi şi pentru elevi şi studenţi de 4 RON. Şi astăzi ştrandurile erau neîncăpătoare încă de la primele ore ale dimineţii. La ora 11.00, când termomentrul indica valoare de 28 de grade Celsius, printre ceaceafuri nu mai aveau loc să arunci un ac, iar în apă era înghesuială mare la bălăceală. ” Căldură mare, farte! Ne sufocăm şi venim la bazin pentru a ne răcori, pentru că murim de căldură!”, spunea Adrian Enescu (31 de ani), unul dintre sutele de piteşteni care au ales să se răcorească în acestă dimineaţă la Ştrandul din cartierul Tudor Vladimirescu.
Comercinaţii se aşteaptă la vânzări record de bere şi produse răcoritoare
Şi porţile ştrandului de lângă Bazinul Olimpic au fost luate cu asalt de oameni dis de dimineaţă., asta spre bucuria celor care comercializează produse în incinta bazei de agrement, care aşteatpă vânzări record în acest weekend canicular. Cei care deţin terase şi-au asigurat stocul de băuturi răcoritpare din timp, iar micii şi frigăruile îşi aşteptau clienţii încă de la ora 09.00. Preţutile sunt destul de accesibile, în contextul în care o apă plată la 0,5 litri sau un pahar cu bere costă în jru de 3 lei, iar un mititel-2 lei. „La mare căutare sunt berea şi apa plată sau minerală. Avem suficiente provizii, iar dacă va fi nevoie vom suplimenta stocul, mai ales că va fi căldură mare în continuare.”, spune una dintre ospătăriţele de la terasele din incinta bazei de agrement de lângă Bazinul Olimpic. Cei care merg la plajă, îsnă, trebuie să ţină cont şi de sfatul medicilor, pentru ca distracţia să nu s etermine la spital. „ Nu vă expuneţi la soare între orele 12.00 şi 17.00, când razele solare sunte extrem de nocive pentru organism.”, recomandă Gheorghe Frătoaica, medic la Camera de Urgenţă a Spitalului Judeţean Argeş.
Petreceri nocturne pe malul lacului Budeasa
Spre seară, distracţia se mută pe malul lacului Budeasa, acolo unde există două locaţii de fiţe, . Pe plajele de la Mojo şi Shaker, găseşti parcări păzite, piscine performante, jacuzzi, restaurante cu specific românesc şi italian, parcuri de distracţii şi discoteci în aer liber. În weekenduri, petrecerile se închieie aici noapte târziu, atmosfera fiind întreţinută de diverşi DJ şi formaţii de muzică uşoară cunoscute din ţară. Preţul de intrare la cele două plaje varinază între 15-20 lei, în cost fiind inclus şi un şezlong pe care îl poţi folosi o zi întreagă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite