Piteşti:Au alergat după nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţiile la „bac” s-au mutat din clasele de examen pe terenul de sport, 5.307 de absolvenţi ai clasei a XII-a din Argeş alegând sportul, ca ultimă probă a examenului maturităţii.


Bacalaureatul a continuat în această dimineaţă cu proba, la alegere dintre dişciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării. În Argeş a fost înghesuială mare la proba de educaţie fizică şi sport, dovadă că 5307 absolvenţi ai clasei a XII-a, dintr-un total de 6.848 de candidaţi înscrişi la sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului, s-au prezentat la startul cursei pentru nota 10. Cei care au optat pentru sport, au avut de parcurs 4 probe: altletism, gimnastică, forţă şi joc sportiv.
„Sper să-mi ridic media la bac cu sportul”
Niciuna dintre aceste probe nu a fost eliminatorie, astfel că, spre exemplu, un elev care a luat nota 4 la aruncarea cu greutatea nu a fost descalificat, ci  şi-a putut îndrepta media la fotbal sau la alergarea pe distanţa de 50 de metri. „Nu mi-a ieşit aruncarea cu greutatea, însă la viteză am fost cel mai bun. Am luat 10. Sper să-mi ridic media de la bac cu nota de la sport”, a spus în această dimineaţă Mihai George Alexandru, unul dintre candidaţii de la Liceul „Ion Barbu din Piteşti, care a susţinut proba la sport. Altfel, la actuala ediţie a bacalaureatului, în Argeş numărul candidaţilor eliminaţi a ajuns la 10. „ La matematică au fost prinşi cu copiuţe doi elevi de la Liceul din Coşteşti. De asemenea, la aceeaşi probă, alţi trei elevi de la liceele din Piteşti au fost prinşi cu obiecte electonice de fraudare a exemenului. Ultimul eliminat, tot pentru copiuţe, a fost înregistrat ieri, la proba de specialitate, la Liceul .”, a declarat inspectorul general şcolar Niculai Negoiţă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite