Încă un accident, aceeaşi casă lovită de pe strada Smeurei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii au pierdut şirul accidentelor care au avut loc la poarta lor, de la începutul anului încoace. Până acum, municipalitatea nu a luat nicio măsură pentru prevenirea accidentelor, iar familia a fost despăgubită de o singură firmă de asigurări, cu 180 lei.

Noul an a adus numai necazuri pe capul familiei Bunea-Rusu. Ghinionul acestora a fost să locuiască într-o casă, situată în curbă, pe Strada Smeurei, din Piteşti, acolo unde accidentele de circulaţie se întâmplă frecvent. Numai în luna ianuarie 13 maşini au intrat în gardul casei cu nr. 15. Familia le-a pierdut însă numărul pe parcurs.


Deşi a trecut mai mult de o lună de când autorităţile au fost semnalate cu privire la accidentele care nu mai contenesc pe această stradă, până acum nu s-a luat nicio măsură. În afară de marcajul de pe asfalt cu linie dublă continuă, niciun indicator nu a fost instalat pentru a atenţiona şoferii cu privire la riscul care există în zonă. Primăria spune că va monta în zonă stâlpişori pentru a împiedica maşinile să intre în gardul familiei Bunea-Rusu.


“Ieri, chiar înainte de accident a avut loc o şedinţă a comisiei de circulaţie. Am hotărât să refacem marcajele şi să protejăm cele trei case de acolo cu stâlpişori metalici la limita trotuarului. Accidentele se întâmplă din cauza vitezei şi a neîndemânării şoferilor.”, este de părere viceprimarul Cornel Ionică.


Altă maşină s-a oprit în gard

Ieri după-amiază încă o maşină s-a oprit în casa gardul familiei Bunea-Rusu, devenită parapet pentru autoturismele care circulă cu viteză în acea zonă. Şoferul unui Opel a apăsat prea tare pedala de acceleraţie şi nu a mai putut controla maşina, oprindu-se în gardul casei cu numărul 15.
“Mi-a spus că a derapat, a alunecat. De ce nu reduci viteza atunci? Mi-a zis că are asigurare şi că mă despăgubeşte, după care a venit platforma şi i-a luat maşina. Eu am rămas să repar poarta. Gardul e tot distrus, îl cârpesc cu paleţi.”, spunea necăjit Marian Rusu, unul dintre locatarii casei cu pricina.


Accidentul nu a fost înregistrat la poliţie   

Accidentul nu a fost însă înregistrat la poliţie pentru că nu s-a soldat cu victime.”Până în această dimineaţă la noi nu s-au prezentat, probabil că şoferul s-a înţeles cu proprietarul. Şoferul a intrat cu maşina în gard, nu era sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu e vina noastră, noi am anunţat Primăria şi ei sunt cei care trebuie să ia măsuri, să semnalizeze corespunzător curba. Au zis că vor face nişte parapeţi ”, a declarat comisarul Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş.


Cel mai grav accident a avut loc pe 19 ianuarie, când oamenii s-au trezit în casă cu un Logan. Maşina s-a oprit în zidul bucătăriei şi din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Până acum o singură societate de asigurări a despăgubit familia Bunea-Rusu cu 180 de lei, în urma pagubelor produse de şoferi. Restul firmelor îl tot amână pe proprietar.


“M-au pus să-mi fac cont, să fac deviz de lucrare, să plătesc la altu să-mi facă gardul şi apoi îmi decontează ei. După ce că-mi fac pagubă, tot eu să plătesc. Nu au trimis dosarul, nu au făcut nimic”, spune Marian Rusu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite