Piteşti:Copil abandonat în scara unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Copil abandonat în scara unui bloc
Piteşti:Copil abandonat în scara unui bloc

Gest de neiertat al unei femei din comuna argeşeană Pietroşani. Carmen Andronache, în vârstă de 28 de ani, şi-a ascuns sarcina timp de nouă luni şi , după ce a născut, a abandonat bebeluşul într-o scară de bloc din Piteşti.  

Femeia regretă gestul necugetat

Pe 10 iulie , Carmen Andronache a adus pe lume,la spitalul Municipal Curtea de Argeş, un băieţel perfect sănătos, care a cântărit 2,900 kilograme. Patru zile mai târziu s-a externat cu el dar, în loc să-l ducă acasă, să-l ţină la piept şi să se bucure de surâsul lui, l-a părăsit. Poliţiştii au reuşit să o identifice datorită faptului că bebeluşul mai avea la mânuţă brăţara cu datele de înregistrare de la spital.  Marţi seara, Carmen Andronache a fost dusă la poliţie şi audiată. “Dacă ar fi să-mi aleg o pedeapsă, mi-aş alege moartea. Îmi pare foarte rău că mi-am părăsit copilul. Mi-a fost teamă de părinţii mei. Ei nu au ştiut de sarcină. Am ascuns-o. Şi, cum nici tatăl copilului nu a vrut să-l recunoască, în acel moemnt de nebunie nu am găsit o altă soluţie. Dacă mi l-ar da, aş lua copilul acasă.

Copilul a fost găsit de doi tineri acasă

 Am vorbit şi cu părinţii mei şi m-ar primi cu el acasă acum.”, a spus Carmen Andronache.Salvatorii bebeluşului sunt doi tineri care mergeau acasă şi când au intrat în scara blocului au dat peste el. Marius Ana, în vârstă de 24 de ani, şi Cătălin Oanţă, în vârstă de 20 de ani, au încremenit. Marius a luat copilul în braţe, în timp ce prietenul său a sunat la apelul de urgenţă 112. “Când am intrat în scară şi am văzut scutecul nu mi.a venit să cred. I se vedeau căpuţul şi mânuţele pe care le mişca de parcă ne cerea ajutorul. Nu ştiu cum l-a putut abandona. Şi un animal îşi apără puii. Am luat copilul în braţe şi am aşteptat să vină medicul. Dacă nu se va mai interesa cineva de el vreau să-l botez eu. Voi urmări să văd ce se va întâmpla”, a spus Marius Ana. Nou-născutul a fost transportat la spitalul Judeţean Piteşti, secţia neonatologie. Medicul Monica Buican a spus că starea de sănătate a lui este bună. Carmen Andronache este cercetată pentru abandon. Potrivit anchetatorilor, aceasta poate scăpa de condamnare dacă reprezentanţii Protecţiei Copilului Argeş vor fi de acord să-l ia ea acasă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite