Piteşti: Elevii s-au jucat cu pistoalele mitralieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de copii de la şcolile din judeţ au văzut îndeaproape ce înseamnă munca de poliţist. Asta nu i-a speriat însă pe elevi, din contră, i-a motivat mai mult pentru a deveni într-o bună zi oameni ai legii.

Cu ocazia împlinirii a 79 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, IPJ Argeş a organizat Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care micuţii au putut face un tur al Inspectoratului de Poliţie. Copiii au văzut tehnica din dotarea poliţiştilor, s-au plimbat cu echipajele în trafic şi au stat de vorbă cu oamenii legii.
Vizita a început în curtea inspectoratului unde au fost expuse maşinile dotate cu sistem radar şi laboratorul criminalistic mobil.

Copiii s-au urcat în maşini şi au folosit chiar şi staţiile, prin portavoce răsunând mesaje ca “La mulţi ani Poliţia Română!” sau “Sunteţi arestaţi!”. Elevii au învăţat cum sunt amprentaţi infractorii, dar şi cum detectează radarul viteza cu care circulă maşinile, după ce au făcut o plimbare cu echipajele de poliţie în trafic.

Foarte repede s-au împrietenit şi cu cei doi câini folosiţi de poliţişti pentru găsirea drogurilor şi a persoanelor dispărute. Micuţii au făcut poze cu cei doi patrupezi, după care au continuat turul cu o demonstraţie de realizare a unui portret robot. Pentru a vedea cum reuşesc poliţiştii să fie mereu în formă, elevii au vizitat şi sala de forţă a inspectoratului.

Următoarea oprire a copiilor a fost în sala de conferinţe unde poliţiştii de la Departamentul de Intervenţie Rapidă le-au prezentat echipamentul şi armamentul din dotare. Copii au examinat cu atenţie armele şi au probat vestele antiglonţ. Nici dispecerantul 112 nu a scăpat de ochii curioşi ai elevilor care au vrut să ştie cum se primesc apelurile de urgenţă şi au aflat cât de important este să nu sune decât în caz de urgenţă la 112.
La finalul vizitei, cinci copii au testat cât de comod este fotoliul inspectorului şef, dar ş ice responsabilităţi implică această funcţie. Elevii au fost şefi pentru o zi şi au luat măsuri.

Primul dintre ei, Alexandru Iatan, a vrut să afle câte infracţiuni s-au comis. Comisarul şef, Dumitru Nicolae, s-a conformat şi a sunat în dispecerat, spre satisfacţia copiilor.


Tot cu prilejul Zilei Poliţiei, astăzi, oamenii legii au jucat fotbal cu jurnaliştii, iar cei din urmă au renunţat la pix şi foaie pentru a trage cu pistolul la Cupa Presei la Tir.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite