Ziua Veteranilor de Război, marcată la Cimitirul Eroilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Cimitirul  Eroilor din strada Nicolae Dobrin a fost organizată, astăzi,  o ceremonie militară şi religioasă consacrată sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război.


La Pitești, sărbătorii cinstirii veteranilor de război i-au fost dedicate două zile.

Mai întâi, Ziua Veteranilor de Război  a fost marcată, ieri, la Cercul Militar, unde martorii istoriei poporului român  au ținut cuvântări elogioase  în cinstea colegilor de arme care și-au îndeplinit cu eroism sfânta datorie ostășească.


 „Când țara i-a chemat, ostașii eroi de ieri, astăzi veterani de război, de la soldat la general, n-au șovăit (…). Au lăsat familia cu lacrimi în ochi, au rostit în gând Doamne ajută!  și, cu semnul mare al crucii, au pornit la lupta dreaptă pentru  apărarea destinelor țării. La această zi de cinstire a eroilor trebuie să ne  reamintim că mulți dintre foștii noștri camarazi de arme  nu s-au mai întors la casa părintească, la soție și copii, la prieteni, osemintele lor rămânând pe pământuri străine, fără cruci la căpătâi, flori sau lumânări. Astăzi, să-i onorăm  prin clipe de adâncă tăcere. Dumnezeu să-i odihnească!”  a spus Col. Gheorghe Vârlan, veteran de război.

 Astăzi, ceremonial militar și religios

La ceremonia de astăzi, organizată la Cimitirul  Eroilor,  au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene, veterani de război, organizaţii nonguvernamentale, reprezentanți  ai partidelor politice și elevi. Cu toții au depus coroane, jerbe și flori  și au ținut un moment de reculegere în cinstea celor care au pierit la datorie.
.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite