Zi de curățenie națională! Peste 10.000 de argeșeni strâng gunoaiele din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, voluntarii au strâns 18 600 de saci cu gunoi din Argeş
Anul trecut, voluntarii au strâns 18 600 de saci cu gunoi din Argeş

Peste 10.000 de voluntari se înscriseseră până aseară, iar în această dimineață alte sute de oameni au venit să participe la strângerea gunoaielor, prezentându-se direct la punctele de înregistrare de la primăriile din fiecare localitate.

Argeșenii s-au mobilizat în număr record pentru campania de ecologizare a județului, Let’s Do it, Romania.Și elevii s-au implicat pentru a curăța deșeurile lăsate la voia întâmplării, astfel:
- Colegiul Zinca - 75 de persoane, la Căteasca, pe Raul Argeș și pe lângă Lacul de acumulare Raușor (comuna Lerești)
- Colegiul Odobescu- 50 de persoane, vor merge la Buzoești
- Colegiul Vlaicu Voda & Asociatia de Turism si Ecologie Caltun - 65 de persoane, la barajul Vidraru
- Colegiul Economic - 50 de personae, pe Valea Vâlsanului
- Liceul de Ecologie - 12 persoane, pe malul Lacului de acumulare Rausor, cabana Voina
- Grupul școlar de industrializarea a lemnului - 35 de persoane, vor merge la Vulturești
- Școala 2  - 15 de persoane, împreună cu un grup de 35 de Jandarmii vor merge la Cătanele,

Numeroși elevi vor merge în zonele verzi din Pitești și împrejurimile orașului:
- Școala nr 12 - 65 de persoane, la capatul cartierului Trivale, dupa restaurante, în padurice.
- Colegiul Brătianu  - 120 de persoane, pe malul dinspre Ștefănești al Argeșului.

Și deținuții vor participa la acțiune. 35 de persoane private de libertate clasificate în sistemul  deschis din Penitenciarul Colibaşi participă ca voluntari la campania „Ziua  Curăţeniei Naţionale”, iniţiată de Asociaţia „Viitorul în ZORI”, prin ecologizarea a două locaţii aflate la ieşirea din oraşul Mioveni (ieşirea dinspre cartierul Racoviţa şi zona  către Institutul de Cercetare Nucleară).

De asemenea, 20 de angajaţi ai Penitenciarului Colibaşi şi-au manifestat dorinţa de a se implica, în calitate de voluntari în cadrul acţiunii de ecologizare menţionate.
           
Ca urmare a activităţilor de voluntariat persoanele private de libertate participante vor primi un „certificat de voluntariat” care va fi emis de instituţia beneficiară (Asociaţia Viitorul în ZORI” şi se va înmâna la liberarea persoanei private de libertate.

Jandarmii argeşeni au desfăşurat activităţi de cartare a deşeurilor reciclabile în sudul judeţului Argeş, fotografiind şi stabilind coordonatele geografice a 33 de locaţii în care arealele naturale sunt poluate cu deşeuri. 30 de jandarmi argeşeni participă la acţiunea de ecologizare în zona lacului de acumulare Goleşti alături de voluntarii campaniei.Totodată, jandarmii vor distribui pliante în zonele de ecologizare în al căror conţinut se regăsesc prevederi referitoare la protejarea mediului înconjurător .

Autocarele, microbuzele și alte mijloace de transport cu care voluntarii se vor deplasa în județ pentru a strange guoaiele sunt puse la dispoziție de Automobile Dacia, Consiliul Județean Argeș, Sota Grup și Toyota Pitești.

Numeroase echipe formate din angajații unor firme și echipe de tineri vor participa în localitățile învecinate orașelor. Cu voluntari vor participa companii precum: CEZ, Metro, Cargus, Toyota, Provident, BCR etc.

Depozitarea deșeurilor colectate se va face gratuit la Depozitul conform de la Albota cu sprijinul firmelor de salubritate din județ.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite