Zeci de studenți își fac stagiul pe platforma Dacia și la Centrul Renault Technologie Roumanie de la Titu.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70 din cei 120 de studenți care își fac stagiul la Dacia au început  programul încă din aprilie și alți 50 au fost selectați să înceapă în cursul acestei luni. În cele 90 de zile  de stagiu pe platforma de la Mioveni și la centrul de la Titu, studenții beneficiază de cazare, transport, masă de prânz și de o bursa lunară.

Pe platforma Dacia  și la Centrul Renault Technologie Roumanie de la Tituse derulează, până în vară, cel mai important program de stagii din Romania, organizat de Grupul Renault,  program ajuns, anul acesta, la cea de-a șaptea ediție. Inițial  din cei 400 de studenți care au aplicat pe daciagroup.com în perioada septembrie – noiembrie 2010, au fost selectați pentru stagiu doar 70. Stagiarii provin de la facultati cu specializări tehnice din cadrul a 14 universități din tară,  dar și de la  Universitatea Tehnică Moldova din Chișinău.

 Pentru această lună au fost selectați alți 50 de studenți care își vor face cele 90 de zile  de stagiu  la Centrul Renault Technologie Roumanie de la Titu.

 “Este o șansă pentru acești  studenți  de a se se familiariza cu lumea complexă a automobilului într-o companie internațională modernă. Realizarea lucrării de licenta sub coordonarea colegilor din departamentele tehnice este doar unul dintre beneficiile acestui program.“, precizează Radu Mavrodin, Director Resurse Umane al Grupului Renault în Romania.

 Pe parcursul celor 3 luni petrecute în cadrul diverselor entități ale Grupului Renault Romania (Matrițe Dacia, Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia, Direcția Sisteme Informatice România, Directia Logistică Centrală Dacia  sau Centrul Renault Technologie Roumanie de la Titu) stagiarii au câte  un tutore care-i  îndrumă  pas cu pas.

 Până la finalizarea stagiului, studenții  beneficiază de cazare, transport către locul unde își desfășoară stagiul, masa de pranz, precum și de o bursă lunară.


 Stagiarii au șanse mari să devină  viitori angajați ai companiei, așa cum s-a întâmplat,  spre  exemplu, cu  Florentina Bălescu, a cărei aventură la Dacia Groupe Renault a debutat  undeva în anul II de facultate, în timpul unui targ de job-uri la care și Dacia avea stand. Ulterior, în anul IV de studenție, aplicând pentru  un stagiu în cadrul Dacia Groupe Renault, a fost selectată ca fiind unul dintre stagiarii Promoției 2009.
“Viitorul începuse să prindă culoare pentru mine! După finalizarea facultații, în paralel cu efectuare cursurilor de Master,  m-am angajat la o firmă de injecție mase plastice, furnizor de rang I pentru Dacia, primul meu job fiind de Pilot Logistică. Apoi am lucrat ca Inginer în cadrul Departamentului Tehnic, ocupandu-mă efectiv de optimizarea procesului tehnologic pentru realizarea unor piese pentru Dacia și Renault.”, povestește tânăra care, în present, este angajata  Grupului Renault pe funcția de Responsabil Afacere PMP.





Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite