Zeci de piteştence vor să devină make-up artist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele cursante au absolvit vineri
Primele cursante au absolvit vineri

Cu un curs de două săptămâni  treci de iniţiere iar după câteva luni poţi practica, cu succes, aceată meserie.

 Roxana  Mutu are 30 de ani şi a renunţat la profesia ei de bază, aceea de asistent medical pentru că nu se simţea suficient de independentă.  Tânăra este  căsătorită, are doi copii şi tocmai a absolvit un curs de make –up: ” Cu timpul vreau să-mi deschid propria mea afacere. La început va fi un salon micuţ, dar cu puţin noroc  şi duă ce trece criza cred că voi reuşi să mă extind.  Până acum am lucrat ca asistent mediacal şi pot spune că nu m-am regăsit în acest job. Vreau ceva care să mă reprezinte iar asta  mi se pare o meserie foarte frumoasă şi de viitor. Femeile, idiferent de criză, vor dori să fie frumoase, iar eu, la rândul meu, va trebui să arăt impecabil. Cred că aşa voi îmbina utilul cu plăcutul. ’’ , spune Roxana.

 Mădălina  Calu, colega ei de curs a absolvit o facultate de contabilitate.  Deşi iniţial  a fost entuziasmată de ideea de a deveni economist,  cu timpul şi-a dat seama că maeseria  către care s-a orientat  nu e chiar cea pe care şi-o doreşte  ”M-am  înscris la cursurile de make-up, mai întâi, din curiozitate şi din dorinţa de a învăţa cum să-mi pun în valoare calităţile fizice. Dar mi-a plăcut atât de mult încât aş vrea să profesez în acest domeniu.  Voi mai urma şi alte cursuri,  de perfecţionare.

Ofertă pe pialţa muncii, în acest domeniu, există  şi cred că în curând  ă voi şi profesa”, spune tânăra, în vârstă de 24 de ani.
 Aproape 100 de doamne şi domnişoare s-au înscris la cursurile de make-up organizate de Amina Estetic şi Malu Wilz. Prima promoţie a abosolvit  vineri.
Un astfel de curs costă 700 de lei şi durează două săptămâni. Cursantele  primesc informaţiile direct de la traineri recunoscuţi naţional şi internaţional.

 “Fetele au învăţat  despre stilistică, tipologie, corecţii, tehnica camuflajului machiaj de zi, machiaj pentru ocazii speciale sau machiaj fantezie . Beneficiile sunt multiple pentru că , pe lângă învăţarea  unei meserii, absolventele pot să aplice cunoştinţele dobândite pentru a se pune mai bine în valore, pentru a avea un machiaj propriu reuşit.”, explică Flori Duţoiu, trainer.

  Sunt şi tinere care urmează aceste cursuri doar pentru a învăţa solutii eficiente de infrumusetare şi pentru a primi  diverse sfaturi practice sau mici "ponturi" de la specialişti, dar cele mai multe doamne şi domişoare o fac pentru că  vor să profeseze în acest domeniu.

“ Lucrăm cu grupuri de câte 8 fete. Nu mai mult, pentru că este essenţial ca fiecărei cursante să i se acorde timpul suficient pentru a  prinde tehnicile predate. Interesul este destul de mare iar majoritatea absolventelor  speră să-şi deschidă propriul salon de înfrumuseţare.” explică Amina Ciobanu, trainer.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite