UPDATE 32 de persoane rănite după ce un microbuz a căzut de pe o pasarelă, lângă Mioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitești: Accident cu 35 de victime
Pitești: Accident cu 35 de victime

32 de persoane au fost rănite, joi, după ce un microbuz s-a răsturnat de pe o pasarelă pe o bretea secundară a DN73, în judeţul Argeş.

UPDATE, 20.00 Bilanțul victimelor

Conform Inspectoratului de Poliție al județului Argeș, numărul victimelor din accident este de 32. Patru dintre acestea au fost transportate la spitale din București cu două elicoptere SMURD, din cauză că au prezentat stări grave de sănătate.

Accidentul cu 32 de victime, cercetat de Parchet

UPDATE, 17.23 Elicopterul SMURD, sosit la fața locului, nu a preluat nicio victimă

La fața locului a ajuns, în scurt timp de la producerea accidentului, și un elicopter SMURD. Acesta nu a preluat însă niciuna dintre victime.

"Elicopterul SMURD nu a mai intervenit, din fericire, pentru că niciun pacient nu prezintă o stare atât de gravă încât să necesite transportul la o unitate medicală din București", ne-a declarat Sorina Slăvoi, de la ISU Argeș.

Între timp, conform  ISU Argeș, numărul victimelor a ajuns la 35. Dintre acestea, 30 au fost duse la Spitalul Județean de Urgență Pitești, iar 5 la Centrul de primiri urgențe al Spitalului Racovița din Mioveni.

Pitești: Accident cu 35 de victime

Click pe poze pentru a vedea galeria foto!

UPDATE, 17:00 Transportatorul dă vina pe drum

Marin Manole, patronul firmei de transport a declarat că mijlocul de transport avea o capacitate de 37 de locuri, iar în acesta se aflau 38 de călători.

"Este un autobuz fabricat în 2009. Totul s-a petrecut din cauza stării jalnice a drumului, care are denivelări. În timpul cursei, a ieșit levierul de direcție. Este vorba despre o cursă regulată Mărăcineni-Mioveni, pentru care avem licență. Mașina a avut viteză mică, dovadă este starea victimelor, care nu este una foarte gravă. Drumul e foarte prost, e un amplasament al drumului în rampă. Ultima inspecție tehnică periodică la acest autobuz a fost efectuată acum o lună de zile", a declarat Marin Manole, pentru Realitatea TV.

UPDATE, 16.47: 29 de pacienți aduși la Spitalul Județean de Urgență din Pitești

Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Pitești a declarat că, până în acest moment, au fost aduși la unitatea medicală 29 de pacienți.

"Cam aceștia ar fi toți pasagerii, au fost aduși toți la spital. Dintre toți, doar trei au leziuni care necesită internarea", a spus Marius Pascu.

UPDATE, 16.43 Pacienții sunt duși la  spital

Șase ambulanțe și trei echipaje SMURD au ajuns la fața locului, dar nu a fost nevoie de intervenția tuturor pentru a transporta răniții.

"Nu e nicio victimă în stare gravă, nu a fost găsit niciun pacient în stop cardio-respirator. Sunt aduși la Spitalul Județean de Urgență din Pitești pentru investigații, ca să nu apară complicații. La UPU Pitești s-a suplimentat numărul personalului pentru a face față pacienților aduși", ne-a declarat Gabriel Popa, șeful Serviciului de Ambulanță Argeș.

Un microbuz care transporta peste 20 de persoane s-a răsturnat pe DN 73 D, lângă Mioveni.

Inițial, autoritățile au anunțat că 14 persoane au fost rănite, dintre care una ar fi în stare gravă și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

"Este vorba despre un microbuz care a căzut de pe o pasarelă. Acesta transporta 20-30 de persoane. Victimele au fost rănite ușor, dar una a fost transportată la spital, din cauză că era în stare mai gravă. Nu a fost nevoie de intervenția descarcerării", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite