Zeci de amenzi date de Protecția Consumatorilor luna aceasta, în urma controalelor. Vezi aici pentru ce!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Vasilescu, comisar șef CJPC Argeș
Gabriel Vasilescu, comisar șef CJPC Argeș

Comisarii de la Protecția consumatorilor Argeș au efectuat mai multe controale tematice luna aceasta la magazinele din județ. Acțiunea s-a lăsat cu amenzi în valoare de zeci de mii de lei, în urma neregulilor descoperite.

În perioada 5 - 9 septembrie, comisarii CJPC Argeș au avut o acțiune tematică de control referitoare la respectarea prevederilor legale la comercializarea lichidului de spălare parbrize. Controlul a vizat 8 operatori economici, la 6 dintre aceștia fiind constatate abateri de la legislația în vigoare.

Abaterile constatate au fost referitoare la lipsa informațiilor privind modul de etichetare. Astfel au fost aplicate 6 sancțiuni dintre care cinci amenzi în valoare de 23.000 de lei și un avertisment scris. Au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare totală de 12.566 de lei.

O altă acțiune tematică de control s-a desfășurat în prima săptămână a lunii și a vizat comercializarea mașinilor de tuns iarba și a alimentatoarelor electrice. Comisarii au controlat 13 magazine, la 9 dintre acestea constatând abateri legate de lipsa informațiilor pentru garanție și a instrucțiunilor de folosire în limba română. Patru magazine au fost amendate în total cu 17.000 de lei și au fost oprite de la comercializare 124 de produse în valoare de 37.230 de lei.

Nici societățile care comercializează produse textile pentru copii nu au scăpat de control. Comisarii de la Protecția consumatorilor au verificat 22 de operatori economici din Argeș, la toți fiind constatate abateri. Astfel, 18 magazine s-au ales cu amenzi în valoare totală de 78.000 de lei, iar patru doar cu avertismente.

Au fost oprite temporar produse în valoare totală de 8442 de lei, fiind constatate lipsa elementelor de identificare și caracterizare în limba română la produsele textile și lipsa etichetelor cu compoziția fibroasă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite