UPDATE: Zece turişti au rămas blocaţi pe Transfăgărăşan din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii au fost cazaţi momentan la refugiul Salvamont de la cota 2000

UPDATE 10 octombrie: În total 12 turişti au fost surprinşi de viscol pe Transfăgărăşan

12 persoane au rămas înzăpezite noaptea trecută pe Transfăgărăşan, în zona Cabanei Capra. Zăpada căzută din abundenţă şi viscolul puternic au îngreunat înaintarea maşinilor în care se aflau turiştii, iar aceştia au rămas blocaţi pe DN 7C fiind nevoiţi să sune la Dispeceratul Salvamont. Salvamontiştii au reuşit să-i recupereze pe turişti şi le-au oferit cazare în cursul nopţii la Refugiul Salvamont Argeş de la Cota 2000.

Din cauza ninsorii, traficul a fost închis pe Transfăgărăşan pe parcursul nopţii, însă în această dimineaţă utilajele de deszăpezire au intervenit şi au curăţat carosabilul, astfel că turiştii au putut pleca acasă, iar traficul pe DN 7C s-a reluat fără probleme.

“A fost viscol noaptea trecută, s-au format troiene de 40 cm. Turiştii au rămas înzăpeziţi şi nu au mai putut să meargă nici înainte, nici înapoi. Până dimineaţă au rămas 5 turişti la Cota 2000. În momentul acesta nu mai ninge, s-a înseninat, doar bate vântul. Se circulă fără probleme”, a declarat şeful Serviciului Salvamont, Ion Sănduloiu.

Transfăgărăşanul va fi închis oficial la 1 noiembrie, atunci când porţile tunelului de acces dintre judeţele Argeş şi sibiu se vor închide, iar utilajele de deszăpezire nu vor mai interveni pentru a curăţa carosabilul.

Zăpada i-a surprins pe turişti, care au rămas blocaţi pe DN 7C

Zece turişti  din oraşele Braşov, Victoria şi Rm. Vâlcea au rămas blocaţi pe Transfăgărăşan din cauza viscolului şi a zăpezii.

Aceştia au fost recuperaţi, în cele din urmă, de salvamontiştii argeşeni şi cazaţi la refugiul Salvamont Argeş de la Cota 2000.

Serviciul Salvamont ne-a informat că starea turiştilor este una bună. Dacă nu se va găsi o soluţie de coborâre pentru ei, turiştii vor rămâne în locul de cazare până mâine, având asigurate hrană, ceai cald şi medicamente de strictă necesitate.

Circulaţie blocată pe Transfăgărăşan

 Acum, circulaţia rutieră pe DN 7 C Transfăgărăşan, în judeţul Argeş, este blocată din cauza zăpezii care viscoleşte de la Cabana Capra, Km 106 până la tunelul care face legătura cu judeţul Sibiu.

 Stratul de zăpadă are pe alocuri 40 de centimetri, iar vântul suflă în rafale cu viteză de 100 Km la oră.

 Drumarii argeşeni au început acţiunea de deszăpezire.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite