Zăpada ţine şoferii în case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi şoferi renunţă la maşinile personale şi iau taxiul
Mulţi şoferi renunţă la maşinile personale şi iau taxiul

Stratul de zăpadă a trecut la Piteşti de 30 de centimetri, aşa că mulţi şoferi au renunţat să mai scoată maşinile din garaj. Drumurile judeţele sunt aproape impracticabile, locuitorii din şapte localităţi sunt în beznă de azi-noapte, iar salvamontiştii au închis toate traseele turistice.

Peste 400 de tone de antiderapant au fost împrăştiate de azi-nopte şi până în acestă dimineaţă pe drumurile judeţene din Argeş. Fără prea matre efect, însă. Din cauză că a nins fără oprire, carosabilul este acoperit de un strat bătătorit de zăpadă. „Se circulă cu mare dificultate pe DN65 Piteşti - Slatina, pe DN65A Albota - Costeşti - Roşiori, pe DN 73 Piteşti – Câmpulung, dar şi pe celelalte drumuri judeţene.

Antiderapantul împrăştiat nu şi-a mai făcut efectul pentru că sarea nu mai acţionează la temperaturi sub - 7 grade Celsius, iar azi-noapte temperaturile au coborât sub -11 grade Celsius“, a explicat Ion Moldoveanu, directorul Directiei Drumuri Nationale - Argeş. Şapte echipaje de poliţie se aflau în această dimineaţă pe Autostrada Bucureşti-Piteşti unde se circula, de asemenea, anevoios.


7 localităţi în beznă de azi-noapte
Ninsoarea şi viscolul de azi-noapte i-au lăsat în beznă pe locuitorii din Cuca, Ceomăgeşti, Cepari, Mălureni, Cocu, Muşăteşti şi Bascov. „Crengile şi copacii căzuţi la pământ au avaritat patru linii de înaltă tensiune şi 48 de transformatoare. Şapte localităţi din judeţ sunt în acest moment fără electricitate“, spunea în această dimineaţă Daciana Mitrache, specialist în comunicare la CEZ România, precizând că echipele de intervenţie se află pe teren pentru remedierea avariilor.

Piteştenii iau taxiul

Pe străzile Piteştiului stratul de zăpadă are deja peste 30 de centimetri, astfel că puţini au fost cei care au plecat de acasă la volanul maşinii. „N-o mai scot pe Lucica, maşina mea, zilele astea. Dau jos zăpada de pe ea, dar n-o clintesc din faţa blocului ca să n-ajung s-o duc în service“, spune Ilie Stroescu, şofer.


Pentru piteştenii obişnuiţi să se deplaseze cu maşina proprie, cea mai la-ndemână soluţie e să sune la companiile de taxi. „În ultimele două zile au crescut comenzile şi chiar s-a simţit că lumea îşi lasă maşinile acasă. Traficul a fost mai puţin aglomerat şi am avut mult mai multe curse decât într-o zi obişnuită“, a spus Crisian Mirtiţă, taximetrist, care se plânge că nu s-au intervenit cu plugurile şi utilajele de deszăpezire.


Companiile de taxi spun că numărul comenzilor s-a triplat în ultimele două zile. „Dacă în mod normal aveam în jur de 1.000 d ecomenzi în 24 de ore, acum avem în jur de 2.700“, a spus dispecera de serviciu de la Pic Taxi. „Piteştenii şi-aiu cam lăsat maşinile acasă de când ninge. Dar să ţtiţi că tot se simte că e criză... în alte ierni aveam mult mai multe comenzi“, a spus Florin Popescu, directorul firmei Actual Taxi.


Nu vă aventuraţi la munte!

În urma ninsorilor abundente din ultimele doua zile, riscul de avalanşă în munţii Fagăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de gradul 3, adică risc însemnat. Traseul principal de creastă, precum şi toate traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, sunt închise. De asemenea sunt închise toate traseele turistice din judetul Argeş, indiferent de masivul muntos şi altitudine: Piatra Craiului-Sud, Iezer-Papusa, Leaota şi Ghiţu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite