Piteşti: Raluca Zamfira - pictează cd-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Raluca Zamfira - pictează cd-uri
Piteşti: Raluca Zamfira - pictează cd-uri

A moştenit talentul de la tatăl său şi a debutat prin a desena …poveşti. Poveşti cu prinţese şi regine. Desenele sale au fost remarcate de profesionoşti şi, cu timpul, a început să lucreze ca un adevărat artist.

Ca orice copil a început să deseneze prin a da frâu liber imaginaţiei. Raluca a avut însă, de mică, acea strălucire care a transformat-o în artistă. “Ceea ce mă diferenţia, cred, de restul fetiţelor de 3 ani erau felul în care le personalizam şi detaliile pe care le foloseam.Oricum, având în vedere că tatal meu este pictor ar fi fost "inevitabil" să ajung aici.”, povesteşte Raluca.

Talentul i-a fost sprijinit
Cunoscutul profesor Gheorghe Dobrică  a văzut un desen de-al Ralucăi şi a rămas impresionat.  “Cred că era un băieţel care stătea în mâini. Bănuiesc ca i-a placut  ceea ce desenasem din moment ce mi-a recomandat să mă înscriu la Liceul de artă Dinu Lipatti. Apoi mi-a fost profesor 4 ani în care am pus bazele desenului. Nu pot să numesc o singura persoană care m-a ajutat în toţi anii ăştia. E vorba de toţi profesorii pe care i-am avut, de părinţii mei (tata m-a ajutat cu sfaturi şi chiar corecturi  iar  mama m-a susţinut de fiecare dată) şi chiar  de prieteni.”, spune Raluca

Imprimeria - o pasiune
Raluca a absolvit Facultatea de Arte Decorative si Design,secţia arte şi design textile, imprimerie, şi este mândră de asta. “Imprimeria este serigrafie pe suport textil.Ceea ce înseamnă crearea unei site serigrafice,care are un desen anume ce va fi imprimat pe un material textil. Sita se asează pe material, se pune o cantitate de colorant care se întinde pe toata suprafaţa desenului. După ce se ridică sita, desenul va ramane imprimat pe suport.” ,  explică Raluca.
Emoţiile debutului au fost mari

 “Deşi iubesc arta şi stiu că dacă imi şi iese o să fiu numită "artist", nu prea mă împac cu ideea de "persoană cunoscută". Mă emoţionez repede când am prin preajmă oameni necunoscuti sau oameni importanţi sau de-amândouă.”

Realizează colaje cu cd-uri
 Cele mai recente creaţii ale sale, panouri cu cd-uri, au putut fi admirate zilele trecute la Centrul Cultural Piteşti, în cadrul expoziţiei  “ În urban”, organizată împreună cu prietena sa, Miruna Pintilie.
 „Panourile cu cd-uri  "vorbesc" despre faptul că,  astăzi, muzica, singura capabilă să dea un strop de culoare orasului,este aproape exclusiv digitala.Cd-urile - suporturi digitale - au fost pictate şi apoi colate pe pânză.Cd-uri pictate s-au mai făcut, insă nu ştiu de colaje cu cd-uri.Fiind o parte importantă din urbanul contemporan, le-am acordat un rol la fel de important pe pânză.”, explică Raluca.

Ce-i place
„Imi plac plimbarile, în general seara, când e totul puţin mai liniştit. Imi place să cânt şi o fac cam toata ziua.  Şi când vreau să mă relaxez, ascult muzică.Am piesele mele, în funcţie de starea de spirit” . Muzica este, de altfel, şi una dintre pasiunile sale. ”Aam facut canto şi acum învăţ să cânt la chitară. Cunoştintele mele în domeniul ăsta se rezumă la ceva mai mult teoretic şi mai putin practic, din păcate.”


 Ce nu-i place
Nu-mi plac oamenii ipocriţi, manelele şi mizeria din oraşe.

Întrebări şi răspunsuri


Ce planuri ai?
Deocamdată, principalul meu plan este masteratul. E o etapă importantă din viata mea şi nu vreau sa mă implic pe bucăţi. Apoi, împreuna cu prietenele mele vrem să deschidem un site unde să promovam fiecare aria din care provine: pictură, grafică, modă şi imprimerie.

Care sunt cele mai mari satisfacţii pe care ţi le-a adus această artă?
Faptul că oamenii apreciază cea ce fac. De la cei pe lânga care trec pe stradă pâna la profesori.Cred că,indiferent de artă,satisfacţia e aceeaşi: că reuşeşti să aduci cuiva puţină bucurie. Poate doar pe partea financiară ar putea fi diferenţe.Dar şi aici, pâna la urmă e vorba de talent, muncă şi puţin noroc. 

Cum te caracterizezi?
Perfectionistă pâna la stresant,"dependentă" de dulciuri, cu prea multă încredere in oameni,dar cu prieteni buni.


 Ce nu ştiu  oamenii despre tine?
Mi-e frica de libelule si fluturi.Văd dincolo de coloritul viu şi vesel pentru majoritatea oamenilor.

PROFIL
Data şi locul nasterii: Piteşti,18 septembrie 1987
Studii: Universitatea de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Arte şi design textile, imprimerie.
 Expoziţii:
august 2009 participare la expozitia "Decoart", de la Muzeul de Artă din Tulcea
august 2009- Participare la expozitia de imprimerie si pictura “ ...In urban”  Centrul cultural Piteşti, sala Casa Cărţii
 iulie 2009 – Participare la expozitia de grup –Bistrita, Galeria Lina
 iulie 2009 – Participare la simpozionul “Reflexii si reflecţii”,Colibiţa
 iunie 2009 - Expoziţia de licentă,promoţia 2008-2009-Muzeul Ţăranului Român
 mai 2006 - Expoziţia de atestat, promoţia 2005-2006- Rectoratul Universitatii din Piteşti

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite