Zâmbete îmbogăţite cu ajutorul bijuteriilor dentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă obişnuitele lucrări care se faceau pentru ca gura omului să arate mai bine, stomatologii au început să facă, la cerere, şi tatuaje dentare.

Pe lângă obişnuitele lucrări care se faceau pentru ca gura omului să arate mai bine, stomatologii au început să facă, la cerere, şi tatuaje dentare.

Aproape orice cabinet stomatologic din Piteşti efectueaza şi acest tip de lucrare, care ţine numai de estetica dentară, fără a avea vreo altă funcţie.


Cristalele Swarovski sunt cele mai populare bijuterii dentare

Pentru a afla câteva detalii care ţin de tehnica de aplicare, a fost nevoie să cerem opinia unui specialist în domeniu, doctorul stomatolog Marius Stuparu. Procedura este foarte simpla şi nu durează mai mult de 30 de minute. Bijuteria dorită este lipită pe dinte, de cele mai multe ori pe incisivul inferior, sau pe unul sau mai mulţi dintre dinţii vizibili la zâmbet. “După demineralizarea locală a zonei se va aplica bijuteria, cu ajutorul unui lipici sau ciment special, astfel încat bijuteria să fie fixată etanş. Acest ciment este apoi întărit cu lampa, aceeaşi lampă care este folosită şi la plombarea unor carii,” explică medical stomatolog.  Cele care solicită aceste tipuri de lucrări estetice sunt, de obicei, adolescentele care vor să aibă o aparitie specială la un majorat, o petrecere sau un bal, sau pur şi simplu pentru a-şi înfrumuseţa zâmbetul. Doritorii unor dinţi sclipitori şi pretioşi pot alege orice model de tatuaj dentar, de la iniţiala numelui, semne zodiacale, bijuterii din aur, pietre de diferite culori şi multe altele. “Folosind o tehnică specială de lipire, ele se pot îndepartă cu uşurinţă, fără să afecteze smalţul dinţilor.”, spune mdicul Marius Stuparu. Materialele din care sunt confecţionate micile accesorii dentare sunt de obicei aurul, platina, diamantul sau cristalele de tip Swarovski.


Nu afectează sănătatea dinţilor
Desigur că pentru a putea aplica o bjuterie dentară, este nevoie, mai întâi, de o sănătate impecabilă a danturii şi de o îngrijire fără cusur. Nu se poate aplica o bijuterie dentară pe o dantură îngălbenită sau acolo unde eixtsă şi carii. Cât despre faptul că aceste bijuterii ar afecta dinţii,majoritatea stomatologile spun că este vorba despre o bijuterie lipită care nu poate afecta dintele. “Un asemenea accesoriu va sta lipit pe dinte aproximativ trei luni, iar în cazul în care bijuteria nu a fost lipită etanş, atunci singurul lucru care se poate întâmpla este să se desprindă. Din punctul meu de vedere, singurul motiv pentru care cred că ar putea să existe un pericol ar fi ca bijuteria să se desprindă dintr-o dată şi să fie aspirată, dar acest lucru este atât de puţin probabil încât nu există niciun motiv de îngrijorare.”, adaugă medical specialist. Există şi opinii contra acestor  tatuaje dentare. “Dinţii unt frumoşi albi şi sănătoşi. Mie nu mi se pare că aceste obiecte ar înfrumuseţa. Dacă îmi cere cineva, îl trimit să cumpere pies ape care o vor şi eu doar o aplic, nu înainte însă de a încerca să-l conving să nu-şi pună  aşa ceva”, spune medical stomatolog Alin Nicolau.


Bijuteria dentară te face să zâmbeşti mai mult

Tinerii sunt cei care apelează la acesemea mici tertipuri de înfrumuseţare, cei mai mulţi pentru a fi în pas cu moda, sau pentru a adăuga acel ceva puţin mai sclipitor zâmbetului lor. Andreea Ilie, de 18 ani, model, şi-a pus un piercing acum aproximativ doi ani. A costat-o cam 200 de lei şi mai mereg din când în când să-l întreţină, să nu se desprindă. „Pot să spun că de când am bijuteria, simt nevoia să-mi arăt mai mult zâmbetul. Zâmbesc mai mult din cauza acestui tatuaj dentar şi consider că mi-a adus un plus de stil şi de frumuseţe”, spune tânăra.

Preţul pentru un tatuaj dentar porneşte de la 150 de lei şi poate ajunge şi la 400 sau chiar 500 de euro, în funcţie de lucrare şi de materialele folosite. Pentru un tatuaj dentar simplu, pe un singur dinte, preţul este de aproximativ 200 de lei. Odată bijuteria aplicată, posesorul trebuie să aibă grijă la igienă prin periaj regulat, folosirea aţei dentare, evitarea obiectelor sau alimentelor foarte tari care pot desprinde pietricica de pe dinţi.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite