Yarin Lupu vânează Cerbul copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Yarin  s-a îndrăgostit de muzică de când avea doar opt  luni.  Acum, participă deja, cu succes, la concursurile de interpretare. De curând i-a impresionat pe piteşteni, pe scena din Piaţa Milea, la zilele Municipiului, şi speră, ca  în august, să împresioneze toată ţara, la Cerbul Copiilor.

La nici un an, Yarin avea deja melodiile sale preferate şi ştia să-i ceară, mamei, în felul său, piesele favorite:

“ Îi plăcea muzica extraordinar de mult. Uneori, pe la opt luini, când mi se părea mie că doarme exagerat în timpul zilei cu riscul de a nu se mai odihni noaptea, şi  nu reuşeam să-l trezec, îi puneam Cargo. În câteva secunde reacţiona.  La început am crezut că e doar o coincidenţă, dar n-a fost aşa penntru că l-am  trestat şi cu alte melodii la care rămânea inert. Când auzea, însă, primele note de la “Dacă ploaia va cădea” era în funduleţ, mormăind acolo, în limba lui,  piesa.”, spune Mijhaela Lupu, mama puştiului.

Yarin a învăţat să cânte ... înainte să vorbească, aşa cum le place părinţilor să spună. A avut şi de la cine să moşteanească pasiunea pentru cântec. În copilărie, mama sa  făcuse din muzică un hobby. Se calificase chiar la faza naţională a celui mai de prestigiu concurs al acelor vremuri: Cântarea României.  Tatăl are şi el muzica în sânge, pentru că a studiat vioara.

 “Am ştiut tot timpul că va avea talent. Pe la doar trei ani, n-avea nevoie să asculte o piesă  decât de vreo două ori; reţinea imediat linia melodică şi  versurile şi reuşea s-o reproducă, surprinzărtor de bine. Ne-am dat seama că are ureche muzicală şi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să-l susţinem”, povesteşte mama lui Yarin.

 Micuţul e conştient de talentul pe care-l are, şi ia lucrurile foarte în serios.
 „ Îmi plăceau, pe lângă Cargo - care are melodii grele, nu muzică pentru copii -  BUG Mafia, Ana Lesko şi Puya. Le ştiu  şi acum, bine, melodiile. Acum, preferatul meu este Michael Jackson, Regele Pop-ului! Am învăţat şi mişcările lui. Acum le dansez şi le cânt prietenilor mei, la joacă şi la grădinţă, şi celor care vin, în vizită, pe la părinţii mei. Toţi mă cred simpatic ! Şi chiar sunt! ”, spune Yarin care studiază canto la Şcoala Populară de Arte Piteşti.
Micul artist a câştigat, doi ani la rând, Locul I la festivalul de gen al  preşcolarilor  din  Argeş  şi locul  III la concursul “Un talent înnăscut”, desfăşurat la Vâlcea. Duminică , 23 aprilie, a urcat pe scena semifinalei  Festivalului  ,, Cerbul copiilor  “, alături de 59 de puşti talentaţi din toată ţara.

 Majoritatea pieselor pe care cântă şi cu care concurează sunt compuse de celebrul Virgil Popescu “. E compozitorul meu  preferat. Simt eu că melodiile lui, nu numai că sunt frumoase, dar mi se potrivesc foarte bine”, spune puştiul.

Ce-i place
:
   Îi place ciocolta, muzica dar şi dansul.” N-am linişte când aud o melodie ritmată şi trebuie neapărat să dansez. Îmi mai place sportul iar de ceva timp fac Judo, ca să fiu puternic!”, spune Yarin.

 Ce nu-i place:
“ Nu-mi place când mama mă pune să mânânc carne. Nici nu vreau s-aud de ea. Aş mânca-o doar dacă ar fi trasă în cicolată, pentru că sunt  un ... ciocolatist!”

 În curând vei merge la şcoală. Te sperie gândul?

 „Pe mine?! Păi ştiu deja să scriu şi să socotesc. Fac şi ecuaţii, cu mami, dimineaţa, înainte de masă. Sunt floare la ureche!”

 Ce vrei să ajungi când vei fi mare?

 „Poliţist cred, sau, poate, jandarm, ca tata.  Una din astea două! Nu m-am decis încă. Ce ştiu sigur e că voi cânta şi când voi fi mare. “


Născut: 22 mai 2003 Bucureşti
Activitate: Preşcolar la grădinişa nr.14, Piteşti, urmează  cursurile  Şcolii Ppulare de Arte Piteşti.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite