Weekend de rugăciune la Pitești. Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi purtate prin centrul orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă și duminică, piteștenii sunt invitați la o procesiune cu moaștele Sfântului Calinic de la Cernica și ale Sfintei Mucenițe Filofteia, care va avea loc între catedrala Sfântul Gheorghe și schitul din Trivale.

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, are de ce să se bucure în acest weekend. Moaștele sfântului al cărui nume îl poartă vor fi aduse și la Pitești, într-o procesiune, fiind purtate de la Catedrala Sfântul Gheorghe până la schitul din Trivale alături de osemintele Sfintei Mucenițe Filofteia.

La evenimentul care se va desfășura sâmbătă și duminică sunt așteptați mii de credincioși, așa că primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, pune la punct împreună cu serviciile din subordine detaliile organizatorice.

Una dintre cerințele ÎPS Calinic la adresa primăriei este aceea de a alunga comercianţii stradali care vând produse alimentare sau suveniruri.

"Trebuie să ne conformăm, pentru că pot apărea tot felul de intruși care să speculeze starea de spirit a credincioșilor participanți", a spus Tudor Pendiuc.

Slujbă oficiată cu toți preoții piteșteni

"Sâmbătă, 5 mai, racla cu sfintele moaşte va ajunge la orele 18.00 în centrul oraşului Piteşti, la Biserica Domnească închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Pentru ca bucuria credincioşilor să fie deplină, din municipiul Curtea de Argeş vor fi aduse şi moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia. Din faţa Bisericii Domneşti moaştele celor doi sfinţi vor fi purtate în procesiune prin centrul oraşului până la mănăstirea Trivale, unde vor fi aşezate într-un baldachin special amenajat. Credincioşii prezenţi la acest pelerinaj vor avea posibilitatea să se închine înaintea celor două racle, iar duminică, 6 mai  să participe la Sfânta Liturghie arhierească oficiată la mănăstirea Trivale de Întâistătătorul Eparhiei Argeşului şi Muscelului, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, împreună cu alţi ierarhi din eparhiile vecine, invitaţi la acest eveniment deosebit. Acest pelerinaj este unic în istoria Eparhiei Argeşului şi Muscelului şi a municipiului Piteşti", au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Cu acest prilej, duminică, în nicio biserică din Pitești nu se va ține slujba de Liturghie, și asta pentru că toți preoții vor fi prezenți la Schitul din Trivale, acolo unde se va oficia o slujbă specială.

Procesiunea face parte dintr-un pelerinaj național cu moaștele Sfântului Calinic, care are loc între 31 aprilie și 5 mai în mai multe orașe din țară.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite