Week-end la pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea început să fie bună de plimbări, de petrecut week-end-ul în aer liber şi, de ce nu, de pescuit. Împătimiţii acestui sport au început să iasă prin judeţ, pe la diverse bălţi, imediat ce s-au mai oprit ploile.

Fie că aleg varianta pesuitului pe o baltă privată sau pe una „la liber”, pescarii s-au înmulţit în ultimele zile, mai ales pe apele din preajma Piteştiului.


Budeasa, căutată şi iarna şi vara
Lacul Budeasa Mare este accesibil pentru că este foarte aproape de oraş iar drumul până acolo este excelent. Locuri de pescuit mai bune sunt pe malul stâng, dar se poate pescui la fel de bine şi din barcă sau de pe malul drept. Este unul dintre locurile d epescuit preferate atât vara, cât şi iarna, la copcă. „Eu merg pe Budeasa şi vara şi iarna. Mă duc să mă relaxez mai mult, nu mereu să fac cine ştie ce capturi. E aproape şi e convenabil”, spune marian voiu, pescar din Piteşti, „navetist” la Budeasa, la fiecare sfârşit de săptămână.


Pescuitul pe bălţile private
În Argeş există şi posibilitatea pecuitului pe lacuri private, acolo unde se plăteşte o taxă şi anumite capturi sunt reţinute. Fie că este vorba despre balta de la Stolnici, de la Leordeni sau  lacul Falmina, pescarii au de unde alege. Cea mai bine cotată baltă de către pescari este cea de la Leordeni, denumită „Casa Pescarului”. „Este o baltă liniştită linistita, se poate da la plutămai bine, dar şi lanseta mai merge. Se prinde caras, fără limită, crap şi se eliberează peştii sub un kilogram. Mie mi-a plăcut şi preţul e bunicel, 40 de lei pe 12 ore”, spune Alin valeriu, de 35 de ani, piteşean. 


Topul bălţilor din Argeş
Pentre cele mai bune bălţi din Argeş se numără lacul Stolnici, lacul Budasa, Balta Casa Pescarului, barajul Bascov, lacul Siliştea. Desigur, când vine vorba despre pescuit, poveştile despte bălţi sunt şi ele împărţite.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite