Piteşti: Week-end într-un colţ de linişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ospitalitate şi confort şi spiritualitate, acestea sunt caracteristicile unui loc precum Mănăstriea Robaia, din Argeş.

Destul de aproape de piteşti, Mănăstirea este locul ăperfect în care să mergi pentru rugpciune, pentru regăsire, dar şi pentru relaxare.


Linişte de-ţi auzi sufletul
Cei care au vizitat Mănăstirea Robaia şi care chiar au petrecut câteva zile acolo, spun că s-au simţit transpuşi într-o altă lume, una cu atât de multă linişte încât auzi şi sufletele celor din jurul tău. “E atât de frumos, mâncarea excelentă, zona mirifică. E atâta linişte încât parcă auyeam şi sufletul celor de lâmgă mine”, spune Alina, 32 de ani, una dintre piteştencele care s-au îndrăgostit de acest loc. Pentru o oază de relaxare cuminte, de odihnă profundă după o sptămână agitată, Robaia este locul ideal. Îm mijlocul pădurii, în comuna Muşăteşti, cam la 25 de kilometric de Curtea de Argeş şi vreo 50 de Piteşti. Mănăstirea Robaia este un lăcaş de cult şi un spaţiu al spiritualităţii. Este atestată documentar din secolul al XIV-lea şi biserica a fost contrută, iniţial din lemn şi atribuită Banului Armega. Ulterior, sub impactul timpurilor, biserica din lemn s-a stricat şi a fost ridicată o alta, din piatra, de către Sava Sovarul sau Sufarul. Pictura bisericească, restaurată ultima dată de către pictorul Pârvu Mutu - Zugravul (1623 - 1702), iscusit portretist şi unul dintre cei mai pricepuţi pictori de biserici. Acesta şi-a petrecut ultimii ani de viaţă la această măăstire. De atunci niomeni nu a mai restuarat picture de la Biserica Robaia, dar această pictură a rămas una dintre cele mai frumoase din zona Munteniei.


Mâncare impecabilă şi  o minunăţie de flori

Toţi cei care au mers la Robaia confirm faptul că aici se găteşte excepţional. Fie că turistul posteşte sau nu, nu se poate să nu-şi lingă degetele de plăcere după masa luată la Robaia. Gătesc măicuţele şi se pricep de minune. “Cel mai mult mi-au plăcut mâncarea, care ste foarte gustoasă, şi florile. Eu am mers vara, dar vă spun că nicăieri nu am văzut begonia atât de mari şi defrumoase ca la Robaia”, spune Mariana Iana, profesor din Piteşti. 


Preţuri foarte mici
Dacă mergeţi cu maşina personală şi inetnţionaţi să rămâneţi tot week-endul, posibilităţi de cazare există desture, la preţuri de 50-100 de lei pe noapte camera. Există şi exucursii organizate, cu transport de la agenţii de turism, iar un astfel de tur de o zi al mănăsirilor din Argeş costă între cam 50 de lei, pentru două, trei zile, preţul ajunge cam la 150 de lei, iar  pentru ofertele mai compleze, cu cazare pe mai multe nopţi şi un tur al mănăstirilor manastirile si bisericile din Curtea de Arges, Namăieşti, Aninoasa, Slănic, Cotmeana, Corbi şi Robaia costa aproximativ 200 de euro de euro.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite