Vremea n-a ţinut cu Zilele Piteştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul susţinut,  aseară, de elevii  Liceului de Artă ,,Dinu Lipatti” ,  cei ai Şcolii  Populare de Arte Piteşti, de Tiberiu Hărăguş,  Grupul Folk  P600, şi alte câteva formaţii locale a reuşit să strângă în Piaţa Vasile Milea  doar câteva zeci de  piteşteni,  mulţi dintre ei, părinţi sau rude ale micuţilor care au evoluat pe scenă.

Ploaia uşoară de vară a împrăştiat  repede o mare parte dintre cei care se hotărâseră să-i urmărească pe copii. Doar cei care plecaseră de-acasă cu umbrelă au rezistat până a final. Ceilalţi s-au aciuat  pe la cele câteva terase amenajate, ieri, în Piaţa Vasile Milea.
 
„Păcat că a început ploaia. Păcat de copiii ăştia care se chinuie acolo, pe scenă şi n-are cine să-i asculte. Am mai fi rămas dacă aveam umbrelă că doar nu toarnă cu găleata. O să luăm un mic şi-o bere şi mai vedem apoi ce facem, în funcţie de ce zice şi soţul.”, spune  Mariana  Scarlat, 47 de ani.

Chiar dacă micii şi berea nu prea merg cu muzica clasică, de la terase,  o parte dintre piteşteni s-a grăbit să ajungă la Casa Sindicatelor, la concertul aniversar vocal-simfonic al Filarmonicii Piteşti, care aseară a împlinit  trei ani de existenţă.

 Festivalul Multietnic va mai anima Zilele Municipiului Piteşti

 Astăzi, de la ora 17.00, tot în Piaţa Vasile Milea,  începe Festivalul Multietnic, un  program folcloric sustinut de ansambluri artistice ale minorităţilor din Piteşti care va mai înviora un pic atmosfera Zilelor Municipiului Piteşti, festival urmat de  un spectacol oferit de Ansamblul de Copii ,,Zavaidoc”, elevi ai Şcolii Populare de Arte Piteşti, Valentin Grigorescu, Grupul Vocal de Bărbaţi ,,Zavaidoc”, Grupul Vocal ,,Armonia” şi Ansamblul ,,Doruri Argeşene”,
Şi în această seară vom avea parte de muzică clasică, pentru că la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, începe  Turneul Stradivarius,  un recital cameral extraordinar .

 Mâine, programul va fi şi mai plin


Sâmbătă, de la ora 09.00, începe Cupa Municipiului Piteşti la tenis de masă, organizată la Şcoala nr.13 ,,Mircea cel Batrân” Piteşti, iar , în paralel, în Ştrand, are loc Cupa Municipiului Piteşti la radio amatori. De la ora 10.00 este programat un show de baschet de stradă, în  Piaţa Vasile Milea, şi tot la aceeaşi oră va începe Crosul Municipiului Piteşti pe Traseul: Trivale – Palatul Copiilor.

La ora 11.00  avem parte de  Parada şi expoziţia automobilelor de epocă, în Piata Primăriei.

 După-amiază, la ora 15.00,  la Sala Sporturilor „Trivale”  se va deschide Cupa Municipiului Pitesti la lupte, iar de la 17.00 debutează alte două competiţii:Cupa Municipiului Piteşti la înot - Bazinul Olimpic şi Cupa Municipiului Pitesti la kaiac-canoe, desfăşurată la baza din cartierul Tudor Vladimirescu.

 Seara, de la ora 18.00  iubitorii  boxului sunt invitaţi la Cupa Municipiului la Box, în  Piata Vasile Milea  iar cei care preferă artele sunt aşteptaţi, de la ora 19.00,  la  teatrul Al. Davila, la pectacolul  O mireasă de împrumut în regia lui Zoltan Schapira – Suedia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite