Piteşti: Averea fostului şef de la Permise, Codruţ Vlăsceanu, va fi confiscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Averea fostului şef de la Permise, Codruţ Vlăsceanu, va fi confiscată
Piteşti: Averea fostului şef de la Permise, Codruţ Vlăsceanu, va fi confiscată

Codruţ Vlăsceanu, fostul şef de la permise, va rămâne fără avere. Curtea de Apel Piteşti a dispus, printr-o hotărâre definitivă, confiscarea sumelor de 458.805 Euro, 1.580 de dolari şi 29.345 lei din conturile comisarului şef.

Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat la începutul acestui an în legătură cu averea dobândită de comisarul şef din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, Codruţ Vlăsceanu.

 Reprezentanţii ANI au sesizat, pe 6 februarie 2009, Curtea de Apel Piteşti în vederea confiscării sumelor de 454.805 EURO, 1.580 USD şi 145.420 RON, a căror provenienţă nu poate fi justificată de acesta, precum şi pentru stabilirea şi confiscarea unei cote-părţi de avere dobândită cu caracter nejustificat, în cuantum de 2.171.109 RON.

În urma investigaţiilor procurorii au constatat că membrii familiei Vlăsceanu au dobândit, în perioada 2000-2008, averi ce nu pot fi justificate  decât în mică parte prin veniturile realizate, rezultând o diferenţă de peste 2 milioane de lei, se arată într-un comunicat emis de ANI.

După mai bine de opt luni de proces, Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa, în urma căreia a stabilit că, din conturile fostului şef de la permise vor fi confiscate sumele de 458.805 Euro, 1.580 de dolari şi 29.345 lei.

Sentinţa instanţei este definitivă , dar poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite