Vioara Stradivarius, din nou la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Tomescu, talentatul violonist român care şi-a câştigat dreptul de a cânta la vioara Stradivarius, susţine joi un concert la Casa Sindicatelor.  Spectacolul face parte din turneul Stradivarius, iar la Piteşti organizatorii au sporit măsurile de siguranţă pentru ca vioara de 1,5 milioane de euro să se întoarcă nevătămată la Bucureşti.

Celebrul violonist român Alexandru Tomescu, cel care şi-a câştigat, în 2007, prin concurs, dreptul de a cânta pentru cinci ani la vioara Stradivarius, revine în faţa publicului meloman din Piteşti.

Joi, de la ora 19.00, îndrăgitul muzician va urca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a susţine un spectacol extraordinar, care face parte din Turneul Naţional Stradivarius.

Muzică, imagini şi bodyguarzi

Timp de o oră şi jumătate, sala va răsuna la cele 24 de „Capricii”, ale compozitorului italian Niccolò Paganini pe notele muzicale ce vor „curge” din celebra vioară.

În timpul recitalului, pe un ecran montat pe scenă, vor fi rulate proiecţii având două teme. Prima va arăta modul cum se realizează o vioară, cadrele fiind filmate în majoritate la Reghin, iar cel de-al doilea filmuleţ surprinde succint viaţa lui Paganini.

Pentru că instrumentul de 1,5 milioane de euro poate fi o adevărată tentaţie pentru hoţi, pe toată durata turneului naţional, Alexandru Tomescu a obţinut sponsorizări pentru a asigura paza sa.

Astfel că, înaintea şi pe parcursul concertului de la Piteşti, mai mulţi bodyguarzi vor împânzi coridoarele şi sala de recital, pentru a preveni eventualele tentative de furt.

„De obicei, la restul spectacolelor susţinute de Alexandru Tomescu la Piteşti suportam noi cheltuielile pazei, dar fiind vorba de un turneu naţional a trebuit ca el să-şi găsească sponsori. Este un recital extraordinar, la care ne aşteptăm să se umple sala, ca aproape de fiecare dată când Tomescu a urcat pe această scenă, pentru că el este foarte iubit de piteşteni”, ne-a spus Jean Dumitraşcu, director general al Filarmonicii Piteşti.

Pentru spectacolul de vineri au fost puse în vânzare 400 de bilete, la agenţia de la Casa Cărţii, iar dacă acestea nu se vor epuiza, veţi mai putea găsi şi în seara concertului, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Tomescu iubeşte Argeşul

Celebrul violonist este legat afectiv de judeţul nostru. Primul concert la vioara Stradivarius a avut loc chiar în Piteşti, la 28 martie 2008. De atunci şi până acum, el i-a încântat pe iubitorii de muzică din Oraşul Lalelelor cu 12 spectacole, cel mai recent a avut loc în urmă cu două luni.

Până în septembrie 2010, maestrul a fost chiar solist al Filarmonicii Piteşti, cu care a rămas în relaţii foarte bune şi în prezent.

Ceea ce puţini argeşeni cunosc este faptul că muzicianul de 35 de ani are chiar şi o casă de vacanţă în comuna Rucăr, cumpărată  în urmă cu doi ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite