Viaţa ca la ţară în cartier de vile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

/* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 107


Extinderea mai multor cartiere din Piteşti nu a dus şi la extinderea reţelei de canalizare şi de apă. În această situaţie se află şi noii locuitori de pe strada „Ion Agârbiceanu“, din Găvana. „Suntem în secolul 21 şi nu avem canalizare şi apă şi ne rugăm de autorităţi să intrăm în normalitate.

Locuitorii din 18 case de lângă pădure am făcut o cerere să ni se bage şi nouă apă. Ne-au spus că mai e nevoie de 28 de metri de ţeavă de plastic şi că o bagă după ce asfaltează. Am zis că plătim noi din buzunarul nostru, numai să avem apă“, a spus supărat un locuitor de pe strada „Ion Agârbiceanu“.

Autorităţile spun însă că, până când nu se vor încheia lucrările prin programul ISPA de pe strada Schipului, vecină cu „Ion Agârbiceanu“, nu pot demara alte lucrări. „Ca să poţi face racordul pentru o nouă canalizare, trebuie mai întâi să fie pusă în funcţiune cea la care se lucrează. Legea spune că nu se dă autorizaţie de construcţie acolo unde nu sunt utilităţi, iar dacă oamenii insistă pot face o solicitare care se analizează, se iau avize şi se dă o autorizaţie“, a declarat Gelu Mujea, director S.C. Apă Canal 2000 S.A.


Şanţul, transformat în canalizare
Locuitorii de pe Strada Schitului din Piteşti sunt mai fericiţi deoarece din primăvară au început lucrările la reţeaua de canalizare. Dar până când muncitorii vor termina montarea tuturor ţevilor, fiecare se descurcă cum poate.

„Sunt mulţi care dau drumul la apă pe şanţ, la poartă. Nu e o problemă că aruncă apa murdară, dar aruncă şi apa de la toalete şi miroase îngrozitor“, spune Cristina Borbala.


Propietarii de animale recurg la aceeaşi canalizare: şanţul. „Toată lumea deversează apa menajeră şi excrementele de la animale în şanţul de la stradă. Mirosul e insuportabil, e un focar de infecţie“, adaugă şi Maria Firiceanu, în vârstă de 55 de ani.


În plus, drumul a devenit impracticabil pentru autoturisme din cauza săpăturilor. „În primăvară au început lucrările, dar toată vara n-au făcut nimic. Acum sperăm să termine cât mai repede şi să asfalteze la loc strada, că suntem mai rău ca la ţară“, se plânge o locuitoare de pe strada Schitului. Autorităţile susţin că lucrările mai durează aici cel puţin trei luni. După ce le vor încheia, vor extinde lucrarea şi pe Agârbiceanu.


Prin proiectul ISPA, reţeaua de canalizare se va extinde cu 36 de kilometri în zonele Turceşti, Calea Câmpulung, Tancodrom, Bănănăi-Prundu Mic, lucrările având ca termen limită anul 2015.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite