Vezi cum va arăta Zona metropolitană Piteşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Tudor Pendiuc a prezentat proiectul "Zona metropolitană Piteşti"
Primarul Tudor Pendiuc a prezentat proiectul "Zona metropolitană Piteşti"

Un proiect îndrăzneţ este pe cale să prindă contur. Zona metropolitană a Piteştiului, care uneşte municipiul cu toate localităţile limitrofe, are ca scop atragerea de investitori şi de fonduri europene.

Încet-încet, harta "Zonei metropolitane a Piteştiului" începe să se contureze. Până la acest moment, asocierea de comunităţi locale limitrofe Piteştiului care doresc să se unească pentru realizarea unor obiective comune include, pe lângă municipiu, oraşul Ştefăneşti şi comunele: Albota, Bascov, Băbana, Mărăcineni, Moşoaia, Miceşti, Budeasa.

Marea absentă este cea mai bogată comună din judeţ, Bradu, cu singurul edil PDL.

"Invitaţia pentru domnul Florin Frătică a rămas undeva în aer, n-a mai ajuns la el. Din ce am înţeles, domnul viceprimar al Piteştiului a discutat cu el şi ar fi de acord să ni se alăture", a declarat, astăzi, primarul Piteştiului Tudor Pendiuc.

Zona metropolitană a Piteştiului este deocamdată la stadiul de proiect, iar din ea ar putea face parte chiar şi Primăria Mioveni. Scopul declarat al acestei viitoare instituţii este acela de a atrage mai mulţi investitori, dar şi fonduri europene. Instituţia va avea un preşedinte, desemnat prin rotaţie din rândul primarilor care o alcătuiesc şi va fi susţinută financiar şi de Consiliul Judeţean Argeş. În toate localităţile vor funcţiona aceleaşi servicii de: termoficare, salubritate, transport public de călători, deratizare-dezinsecţie-dezinfecţie, dezvoltare urbană, câini fără stăpân şi apă-canal.

Piaţa metropolitană, unul dintre proiecte

Unul dintre primele proiecte implementate va fi acela al unei pieţe metropolitane, unde producători din aceste localităţi îşi vor putea vinde produsele en-gros. Primul pas a fost deja făcut, astfel că agricultorii au fost invitaţi să participe la festivalul "Toamna piteşteană", care va avea loc în luna octombrie.

Dacă proiectul va fi dus la bun sfârşit, vor fi instalate plăcuţe în localităţile respective. Astfel că, în comuna Albota, de exemplu, ar apărea scris: Zona metropolitană Piteşti, comuna Albota.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite