Piteşti : Veronica Dinu are costume populare de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti : Veronica Dinu are costume populare de mii de lei
Piteşti : Veronica Dinu are costume populare de mii de lei

Cunoscuta interpretă de muzică a adunat zeci de costume populare extrem de valoroase. Iubeşte muzica populară, dar cântă cu plăcere şi romanţe sau muzică de pahar, fiind sufletul petercerilor.

Veonica Dinu spune că a avut şansa să se nască într-o familie care a iubit cântecul. ,,Tatăl meu interpreta melodii celebre la acordeon, iar unchiul, la baterie.  Îi tot auzeam cântând ba romanţe, ba muzică lăutărească, ba folclor. Era imposibil să nu se prindă şi de mine. De când am început să fredonez primele melodii, mi-am dat sema că pentru asta sunt făcută“, povesteşte Veronica. Un alt mare noroc a fost că familia a susţinut-o şi că toţi i-au spus de la început că va deveni interpretă. „Nu s-a întâmplat peste noapte. A fost nevoie de multă muncă şi ambiţie, iar eu dădeam dovadă de amândouă“, mai spune interpreta.

 Cânta pentru cei doi tovarăşi
Serbările şcolare au fost poate primele apariţii ale Veronicăi în faţa publicului, un bun prilej de a le arăta şi altora că este talentată. ,,Îvăţătoare mă punea să cânt ode pentru Nicolae şi Elena Ceauşescu, iar mie îmi ieşeau foarte bine. Cele mai mari emoţii le-am avut la primele aplauze pe care le-am primit din partea publicului format din părinţii şi bunicii veniţi la spectacolele şcolii“, spune Veronica.

 Mai târziu, profesoara de muzică i-a propus Veronicăi să cânte în corul şcolii. Şi a acceptat imediat. Chiar această decizie este un prim pas în devenirea sa ca artist.

„Am colindat ţara în lung şi-n lat la o vârstă foarte fragedă, până prin clasa a VII-a. Mai târziu, paşii m-au purtat într-un alt cor, al liceului Zinca Golescu, cel condus de celebra doamnă Margot. De aici am ajuns, în 1989, la festivalurile de folclor, iar de atunci, muzica populară n-a mai ieşit din viaţa mea. Conservatorul l-am făcut ... pe bătătură şi nu mi-e ruşine de asta, pentru că datorez mult familiei mele!“, spune cu mândrie Veronica Dinu.

Colecţionară pasionată de costume populare
Dragostea pentru folclor a făcut-o să strângă o colecţie impresionantă de costume populare. Are nu mai puţin de 40 de costume populare autentice, precum şi 20 de cămăşi cusute manual, şi pe toate le-a primit cadou de la oameni care au îndrăgit-o. „Cele mai recent intrate în colecţie sunt o iie şi două şorţuri pe care le-am primit după ultima nuntă la care am cântat. Una dintre soacre a venit la mine cu ele împachetate, m-a sărutat şi mi-a mulţumit c-am reuşit să-i fac pe invitaţi să se simtă bine“, povesteşte Veronica.

Colecţia Veronicăi Dinu a fost estimată la aproape un miliard de lei vechi. ,,Dulapurile gem de costume populare, dar le iubesc ca pe ochii din cap şi nu le-aş înstrăina niciodată, indiferent cât mi s-ar oferi pentru ele. Băiatul meu îmi spune adesea că într-o bună zi n-o să mai avem loc de ele, dar eu ştiu că înţelege bucuria mea de a colecţiomna aceste piese de valoare“, încheie interpreta. 

 Întrebări şi răspunsuri
 Cât de bine se câştiga din muzica populară?
Pe lângă activitatea pe care o am la Ansamblul Doina Argeşului, mărturisesc că, printre altele, merg şi la nunţi. Şi dacă oamenii se simt bine, te răsplătesc aşa cum se cuvine pentru munca depusă. Sunt petreceri la care, ca solist, poţi câştiga şi până la 1.500 de lei într-o singură seară.
Este o meserie grea?
Este în primul rând o meserie frumoasă şi abia mai apoi grea. În ciuda aparenţelor, implică multă seriozitate şi multă muncă. Trebuie să respecţi ceea ce cânţi şi să nu te abaţi de la ţelul tău.

 Ce-i place
„Îmi plac oamrenii cinstiţi şi-mi place să călătoresc. Pentru mine, cele mai îndrăgite destinaţii sunt Emiratele Arabe şi Grecia“, spune interpreta de folclor.

 Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu trădată, indiferent că se întâmplă pe plan sentimental sau profesional. Atâta vreme cât respect omul de lângă mine, vreau ca la rândul meu să fiu respectată“, afirmă colecţionara.

 Profil:
Născută: 20 aprilie 1973, Piteşti
Familie: Are un copil
Studii : Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Craiova, master la               Conservatorul Bucureşti

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite