Vânzători de mașini “la negru”, audiați de procurorii DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Polițiștii argeșeni au desfășurat ieri  simultan 18 descinderi la domiciliile unor persoanedin București, Argeș, Dolj și Ilfov suspectate că vindeau mașini aduse din străinătate fără a plăti TVA. În urma perchezițiilor, 17 persoane au fost duse la sediul Direcției de Investigare a Criminalităţii Organizate Piteşti pentru audieri.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că rețeaua a adus în țară mașini second hand din Olanda și Germania în valoare de peste 2 milioane de euro prin intermediul unor firme fantomă nou-înființate, fiind scutiți astfel de plata TVA. După un interval scurt de timp, firmele erau închise și înființau altele noi. Așa au reușit să prejudicieze bugetul de stat cu 1,5 milioane de euro.

Printre membrii rețelei se numără și un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș. Suspecții au fost audiați ieri de procurori, iar unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a ajuns la Spitalul Județean Argeș după ce i s-a făcut rău la finalul audierilor.

Rețeaua era supravegheată de oamenii legii de anul trecut. Până aseară, doar o singură persoană a fost reținută, anchetatorii având informații că aceasta era capul rețelei. Bărbatul va fi dus astăzi în fața instanței cu propunere de mandat de arestare pentru 29 de zile.

Ancheta oamenilor legii se va extinde și în București, una dintre firmele fantomă fiind înființată pe numele unui bucureștean, dar și în țările de unde suspecții cumpărau mașinile.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite