Val de viroze la Pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piteștiul se confruntă cu un val de viroze respitratorii, mai ales în rândul copiilor.  Din cei 155  de micuți internați, în prezent, la Spitalul de Pediatrie din Pitești, 120 au afecțiuni ale căilor respiratorii, favorizate de schimbările de temperatură din ultima periaoadă.

În prima jumătate a acestei luni, 250 de copii au fost diagnosticați, la Pediatrie, cu astfel de afecțiuni, în condițiile în care pe toată durata lunii decembrie 2009 au fost  înregistrate 309 cazuri.

“ Dacă ritmul îmbolnăvirilor se menține la sfârșitul lunii numărul îmbolnăvirilor  va fi  cu  40% mai mare decât în decembrie, anul trecut. Această perioadă  de schimbări bruște ale temperaturilor este propice dezvoltării virusurilor. Un sistem imunitar slăbit duce,rapid, la afecţiuni respiratorii. ”, explică  dr. Lucian Matei, medic la Spitalul de Pediatrie Pitești.

 Și cabinetele medicilor de familie sunt pline în aceste zile. Părinții își aduc la doctor copiii  cu simptome specifice virozelor : nas înfundat, secreții nazale,   respiratie dificilă și, uneori, febră.

 “E a doua oară, de la începutul lunii când ajung cu cel mic, la doctor.  Prima dată a răcit imediat după Revelion dar atunci am scăpat repede , doar cu antiinflamatorii. De o săptămână l-am dus la grădiniță iar acum s-a îmbolnăvit din nou iar de data asta ni s-a recomandart un  tratament cu antibiotic”, spune Mihaela Dima, mama uniui băiețel în vârstă de 5 ani.

 Medicii recomandă  părinților să nu-i scoată pe copii la plimbare seara și să-i țină , pe cât posibil, departe de spațiile aglomerate adăugând că  alimentație bogată în vitamine ajută sistemul imunitar.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite