VIDEO Percheziții la falsificatorii de carduri bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderile au avut loc la locuințele falsificatorilor de carduri (Foto Arhivă)
Descinderile au avut loc la locuințele falsificatorilor de carduri (Foto Arhivă)

Descinderi în forță miercuri dimineața la domiciliile mai multor suspecți, cercetați pentru falsificarea cardurilor bancare și operațiuni financiare frauduloase.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au efectuat 12 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Bucureşti, Bacău şi Câmpulung pentru a destructura două grupuri infracţionale organizate, constituite din 13 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Din ancheta oamenilor legii a reieșit faptul că anul trecut, Rică - Daniel Dăncuță împreună cu Florinel Patrichi și Gabriel Prisecaru au organizat un grup infracțional împreună cu alte persoane pentru a fabrica și a vinde dispositive prin care erau clonate cardurile clienților sau care scanau informațiile personale ale clienților, la prețul de 1500 de euro bucata.

Florinel Patrichi a constituit apoi o alte grupare infracțională și cu dispozitivele achiziționate de la Rică – Daniel Dăncuță a desfășurat activități de skimming pe teritoriul mai multor state din Europa, mai ales în Italia.

La sediul central al DIICOT au fost duse la audieri 12 persoane, procurorii urmând a decide dacă acestea vor fi reținute sau cercetate în stare de libertate.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare din Italia, Suedia, Slovenia şi Olanda.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite