VIDEO Mașini de lux circulă pe străzile Piteștiului. Vezi aici câte şi ale cui sunt!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orașul nostru s-ar putea transforma oricând într-un salon auto cu mărci de renume care i-ar face invidioși chiar și pe piloții de la Top Gear. Oamenilor de afaceri din Pitești le place să fie la curent cu noutățile și în ceea ce privește lumea automobilistică și își achiziționează cele mai noi modele ale mărcilor de lux.

Pentru oamenii cu putere financiară din județul Argeș niciun capriciu nu e prea scump. Acest lucru îl dovedesc zi de zi când turează sutele de cai putere care stau ascunși sub capotele bolizilor de lux cu care se plimbă pe străzile din Pitești.

Bentley, Hummer, Cadillac, Jaguar, Maserati, Lexus, Porsche, Rolls Royce și chiar Ferrari sunt câteva dintre mărcile exclusiviste care defilează zi de zi pe bulevarde sau care pot fi zărite în parcarea cluburilor și a restaurantelor de fițe din oraș.

Producătorii cu cele mai multe modele de lux înmatriculate în Argeș sunt Porsche și Jaguar, cu câte 27 de exemplare fiecare, conform datelor furnizate de Serviciul de Înmatriculări Argeș. Putem spune că sunt deja mașini uzuale, la fel ca și celelalte 17 Lexus deținute de argeșenii înstăriți și nu ne mai atrag atenția când ne depășesc în trafic.

Nu poți să rămâi însă indiferent când printre mașinile românești vezi strecurându-se un Aston Martin Vintage a cărui valoare ajunge la 75.000 de euro. Singura mașină de acest fel din Argeș aparține patronului firmei Puy Trading, Mihai Dumitriu. În județ există și patru proprietari de Maserati, unul dintre ei fiind Dan Săndulescu, patronul Euro Hotel, iar celelalte mașini aparțin unor persoane din Curtea de Argeș și Câmpulung.

Penescu are Cadillac și Bentley
Patru argeșeni cu dare de mână sunt pasionați de Cadillac. Cel mai proaspăt proprietar al acestei mărci este patronul FC Argeș, Cornel Penescu. Acesta mai deține și o limuzină Bentley, un SUV Mercedes ML, iar fiul său, Andrei, conduce un Audi R8. Până acum doi ani, Cornel Penescu se putea lăuda cu faptul că este singurul argeșean care deține un Maybach, însă din cauza ratelor neplătite a fost nevoit să îl înapoieze firmei de leasing.

Tot un Bentley, estimat la peste 150.000 de euro, conduce și cel mai bogat argeșean conform topului întocmit de revista Forbes, Valentin Vișoiu, patronul grupului de firme Conarg. Milionarul în euro piteștean mai are în garaj și un Rolls Royce de peste 200.000 de euro. Un singur model aparținând celebrei mărci britanice mai există în Argeș, fiind vorba de o mașină de epocă deținută de un pasionat din Curtea de Argeș.

Cadillac mai conduc și Ionuț Eftimie, Romulus Totan, un pasionat al mașinilor clasice din Ștefănești, patronul unei firme de maxi-taxi din Coșești, Dan Oltei, și Înalt Prea Sfinția Sa, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Calinic.

Ferrari din afacerea cu termopane
„Roșie ca focul, să-mi surâdă norocul”, probabil că și-a spus patronul firmei de termopane Send 92 în sinea sa când a cumpărat modelul F430 Spider de la Ferrari, pe care a înmatriculat-o cu numărul DUR, la fel ca și celelalte mașini pe care le deține familia sa. Nicolae Durdui nu a vrut să ne ofere informații despre mașina sa, dar mai multe filmeulețe postate pe site-ul Youtube ne-au arătat cât de mândru este de ea.

Tot cu un Ferrari se poate lăuda și fiul patronului firmei Lazăr Company, cumpărat de tatăl său în leasing. O perioadă de timp băiatul lui Benone Lazăr nu a putut struni căluțul cambrat prin oraș pentru că a avut permisul suspendat.

„De ce mă întrebi de Ferrari, vrei să te plimbi cu el? Nu ştiu eu detalii despre maşină, întrebaţi-i pe cei de la Forza Rossa. Nu există niciun Ferrari pe numele meu sau al băieţilor mei, este achiziţionat în leasing, pe firma Lazăr Company. E al băiatului meu, dar nu îl conduce că nu mai are permis, i-a fost suspendat când circula cu o maşină de serviciu, de la firmă. Nu vreau să apar eu pe sticlă sau în presă, să mă dau în spectacol ca Penescu sau Becali. Eu sunt mai de la ţară, de la Cuca, acolo oamenii sunt săraci", ne-a declarat prin telefon Ion Lazăr.

Mașini de teren puternice și impozante, opt Hummer-uri încearcă să își facă loc pe străzile aglomerate din Pitești. Printre proprietarii acestora se numără unul din patronii de la Magic Safe Security, Ovidiu Costache, omul de afaceri Cătălin Rădulescu și soția patronului de la Hotelului Yaky, Iancu Țârcomnicu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite